« دانلود فایل پایان نامه با فرمت word : بررسی دانش، نگرش، تمایلات رفتاری و رفتار کشاورزان ذرتکار ... | دانلود پایان نامه با فرمت word : راهنمای نگارش پایان نامه در مورد بررسی و مقایسه ... » |
(۲-۱۸)
با مشخص شدن مختصات نقطه M از عضو کوپلری DFM، مختصات این نقطه از مکانیزم که مسیر مسیر مطلوب مسئله را تولید یا طی می کند به صورت تابعی از زاویه ورودی ، زاویهای که عضو مولد OA با محور مختصات میسازد، تعریف می شود که پارامترهای ابعادی مکانیزم بطور مستقیم یا غیر مستقیم در آن نقش دارند.
فاکتور دیگری که در طراحی مکانیزم ها برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است و ما از آن هم به عنوان قید مسئله در بهینهسازی تکهدفی و هم به عنوان تابع هدف در بهینه سازی چند هدفی استفاده میکنیم، زاویه انتقال[۳۸] میباشد. در حقیقت بهینهسازی زاویه انتقال به این معنی است که انحراف این زاویه از زاویه ۹۰ درجه به کمینه مقدار یا مینیمم مقدار برسد. هرچقدر این زاویه در طول فرایند حرکت و تولید مسیر به ۹۰ درجه نزدیکتر باشد، انتقال انرژی و گشتاور توسط مکانیزم بهتر صورت میپذیرد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در مکانیزم شش میلهای استفنسون که در این تحقیق برای تولید مسیر استفاده میکنیم زاویه انتقال، زاویه میان عضو کوپلری و عضو EFمیباشد که با در شکل ۲-۱۳ نشان داده شده است و با رابطه زیر بیان می شود:
(۲-۱۹)
۲-۴ نتیجه گیری و جمعبندی فصل
در این فصل به معرفی دو زنجیره مکانیکی وات و استفنسون پرداختیم و انواع مکانیزمهای حاصل از این زنجیرههای مکانیکی را معرفی کردیم. همانطور که گفته شد، از زنجیره مکانیکی وات دو نوع مکانیزم و از زنجیره مکانیکی استفنسون سه نوع مکانیزم حاصل شد. در ادامه چند مثال از کاربرد متداول این مکانیزم ها آورده شد.
سپس مکانیزم استفنسون نوع سوم برای بهینه سازی تولید مسیر انتخاب شد و روابط هندسی حاکم بر این نوع مکانیزم به گونه ای که ورودی زاویه محرک و خروجی مختصات نقطه کوپلری برای تولید مسیر باشد، آورده شد. در انتها رابطه زاویه انتقال مکانیزم که در فصل ۴ کاربرد دارد، تعیین شد. در فصول بعد با معرفی الگوریتمهای بهینهسازی و با بهره گرفتن از روابط آورده شده در این فصل، به بهینهسازی و سنتز مکانیزم میپردازیم.
فصل۳ روشهای بهینهسازی تک هدفه و چند هدفه
۳-۱ مقدمه
در این فصل ابتدا مفاهیم بهینهسازی تکهدفه و چندهدفه ارائه می شود. سپس روشهای بهینهسازی تکهدفه و چند هدفه که در این پایان نامه بکار گرفته شده اند، به طور کامل تشریح شده است. با معرفی چند الگوریتم بهینهسازی تک هدفه و ارائه یک الگوریتم ترکیبی، سعی در بدست آوردن مدلی از الگوریتم ترکیبی برای بدست آوردن نتایجی بهتر از کارهایی که تا کنون ارائه شده داریم. به طوری که در نهایت با بررسی نتایج، اختلاف قابل توجهی با نتایج گذشته حاصل می شود. و در ادامه با معرفی الگوریتم چندهدفه مورد استفاده برای کار خود سعی در انتخاب بهترین مدل و سازگارترین مدل با کار خود برای بهینه سازی دو هدفه مکانیزم داریم.
۳-۲ مفاهیم بهینه سازی
مسائل بهینهسازی را میتوان از نظر تعداد توابع هدف، به دو نوع مسائل بهینهسازی تک هدفه و مسائل بهینهسازی چند هدفه تقسیم نمود. در مسائل بهینهسازی تک هدفه، هدف از حل مسئله، بهینه کردن یک شاخص عملکرد است که مقدار کمینه یا بیشینه آن شاخص، مطلوب مسئله ما میباشد. اما در برخی مسائل بهینه کردن بیش از یک شاخص به طور همزمان مطرح میباشد. به عبارت دیگر هر جواب مسئله دارای چند شاخص میباشد که مقایسه جوابها ، بر خلاف بهینه سازی تک هدفه که میتوان به طور مستقیم ارزشگذاری نمود ، نیازمند تعریف معیارهایی برای ارزشگذاری جوابها میباشد. در ادامه به معرفی این دو نوع میپردازیم.
۳-۲-۱ مفاهیم بهینهسازی تک هدفه
در مسائل بهینهسازی تک هدفه، هدف از حل مسئله بهینه کردن یک شاخص عملکرد است که مقدار کمینه یا بیشینه آن شاخص، مطلوب مسئله ما میباشد. در حالت کلی مسائل بهینهسازی تک هدفه به صورت زیر تعریف می شوند:
(۳-۱)
با درگرفتن قیود مساوی و نا مساوی:
(۳-۲)
فرم در حال بارگذاری ...