« منابع کارشناسی ارشد در مورد اصلاح رفتار رزین اپوکسی با ... | دانلود منابع پایان نامه در رابطه با بررسی ریسک و ... » |
بعد از آنکه سریهای ایستا () به دست آمدند، برمبنای آنها عمل پیش بینی صورت میگیرد. سپس پیش بینی برای سریهای اصلی با حل معادلات تفاوت برای صورت میگیرد. گاهی اوقات است، این مطلب بدان معناست که سریهای اصلی ایستا هستند، امّا این امر در عمل به ندرت اتفاق میافتد. (فرشاد فر، ۲۶۳:۱۳۸۱)
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۳- تحلیل روند با بهره گرفتن از آزمون MANN- KENDALL
این آزمون ابتدا توسطMANN در سال ۱۹۴۵ ارائه شد و سپس توسط KENDALL در سال ۱۹۶۶ توسعه یافت. این روش در همان سالها مورد تائیدWMO قرار گرفت. همانند سایر آزمونهای آماری ، این آزمون نیز بر مبنای مقایسه فرض صفر و یک بوده و در نهایت در مورد پذیرش یا رد فرض صفر تصمیم گیری مینمایند. فرض صفر این آزمون مبتنی بر تصادفی بودن و عدم وجود روند در سری دادههاست و پذیرش فرض یک (رد فرض صفر) دال بر وجود روند در سری داده ها میباشد.
مراحل محاسبه ی آمارهی آزمون به این شرح است:
الف) محاسبه اختلاف بین تک تک جملات سری با همدیگر و اعمال تابع sgnو استخراج پارامتر s
رابطه شماره( ۱۳ ) فرمول محاسبه اختلاف تک تک جملات سری با همدیگر
n تعداد جملات سری
xj دادهj ام سری
xk داده k ام سری
تابع sgnنیز به شرح زیر تعریف میگردد:
رابطه شماره ( ۱۴ ) فرمول محاسبه تابع sgn
ب) محاسبه واریانس با بهره گرفتن از رابطه زیر:
رابطه شماره ( ۱۵ ) فرمول محاسبه واریانس اگر n >10
اگر n >10
n تعداد داده ها
m تعداد سریهایی است که در آنها حداقل یک داده تکراری وجود دارد
t فراوانی داده های با ارزش یکسان
رابطه شماره ( ۱۶ ) فرمول محاسبه واریانس اگر ۱۰ ≥ n
اگر ۱۰ ≥ n
ج ) استخراج آماره آزمون Z به کمک یکی از روابط زیر:
رابطه شماره ( ۱۷ ) فرمول استخراج آماره آزمون Z
S پارامتر محاسبه شده در فرمول (۱) میباشد
رابطه شماره ( ۱۸ ) محاسبه S پارامتر محاسبه شده در فرمول شماره ۲۲
اگر رابطه زیر برقرار باشد فرض صفر پذیرفته می شود
در صورتی که آماره z مثبت باشد روند صعودی و در صورت منفی بودن آن روند نزولی در نظر گرفته می شود.
سطح معنی داری است که برای آزمون در نظر گرفته می شود که معمولاً این آزمون برای سطوح معنی دار ۹۵% و ۹۹% به انجام میرسد.
در این روش، مقادیر متوالی از مقدار Ui و U’i حاصله از آزمون من کندل به صورت گرافیکی نمایش داده می شود که اگر مقادیر Uiو U’i از منحنیها چندین بار روی همدیگر قرار بگیرند روند یا تغییری وجود نخواهد داشت ولی در جایی که منحنیها همدیگر را قطع می کنند منحنیها محل شروع روند یا تغییرات را به صورت تقریبی به نمایش میگذارند. اگر منحنیها همدیگر را در داخل محدوده قطع کنند نشانه زمان آغاز تغییر ناگهانی و در صورتی که خارج از محدوده بحرانی همدیگر را قطع کنند بیانگر وجود روند در سریهای زمانی است.
۴-۴- تجزیه و تحلیل رگرسیون
تجزیه و تحلیل همبستگی معمولا در رابطه با تکنیکی به نام رگرسیون انجام میگیرد. موقعی که مشاهدات حاصل از دو متغییر رابطه بیخطی داشته باشند و اگر خط مستقیمی را بتوان رسم کرد تا گرایش عمومی آنها را نشان بدهد. درباره رابطه آن دو متغییر ممکن است دو مسأله زیر آشکار گردد: اولا شدت رابطه را میتوان از میزان دوری و نزدیکی نقاط به خط برآورد نمود. اگر نقاط به خط خیلی نزدیک باشند، همبستگی بین متغییرها زیاد خواهد بود و هر اندازه نقاط از خط فاصله بگیرند همبستگی ضعیف خواهد شد.
ثانیا˝موقعیت خود خط، اطلاعاتی را درباره نوع رابطهای که بین متغییرها وجود دارد در اختیار ما قرار خواهد داد؛ بدین ترتیب، مقدار تغییری که در یک متغییر با اثر گذاری متغییر دیگر انتظار میرود، معلوم میگردد. فرایند تصمیم گیری، در مورد اینکه کدام خط دقیقا بهترین خط برای تلخیص یک مجموعه ویژه یی از نقاط است، تجزیه و تحلیل رگرسیون خوانده می شود. (جباری، ۱۳۸۴:۲۱۸)
۴-۴-۱- خط رگرسیون بهترین برازش
اگر متغییرهای وابسته ومستقل بر روی نموداری رسم شوند، در مرحله بعدی باید تصمیم گرفت که کدام خط مستقیمی را باید از میان نقاط معین عبور داد تا بتواند به بهترین وجه ممکن گرایش نقاط را نشان بدهد. به قاعدهی ویژهای نیاز است تا بر اساس آن موقعیت خطی تعیین شود که تا حد امکان به همه نقاط نزدیک باشد. اگر چنین خطی به میزان ناچیزی به سمت بالا یا پایین حرکت کند، کاهش بعضی فاصلهها ممکن است دقیقا به وسیله افزایش فواصل دیگر در سمت مقابل خط جبران شود، به نحوی که موقعیت خط بهترین برازش یکنواخت نخواهد بود. هدف از ترسیم خط رگرسیون در واقع تلخیص یک رابطه میباشد؛ درست شبیه میانگین که یک مجموعه اعداد را تلخیص مینمایید. این خط نه تنها بیان می کند که چگونه متغییر به طور متوسط به تغییرات در متغییرx وابسته است، بلکه می تواند برای آزمون این تئوری که Y به ویژه باید به X وابسته باشد، استفاده شود. به علاوه با بهره گرفتن از معادله خط میتوان به ازاء هر مقدار X ، مقدار Y مورد انتظار را پیش بینی نمود. (همان منبع، ۲۲۱)
فرم در حال بارگذاری ...