« دانلود مطالب پژوهشی در مورد : حل جریان جابجایی ... | دانلود پایان نامه با فرمت word : اثر کود اوره و اوره پوشش دار گوگردی ... » |
از موارد دیگر کمبود استاد به نسبت دانشجویان می باشد که نمی توانند نیازهای آموزشی دانشجویان را بر آورده سازند ،این امر می شود به میزان محسوسن کیفیت آموزش پایین آورده شود .علاوه بر این وقتی برای استاد باقی نمی ماند تا به کار پژوهش بپردازد .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
همچنین منابع کافی درکتابخانه برای دانشجو مهیا نیست تا بتواند بر اساس آن به تحقیق وپژوهش بپردازد .
فقدان رایانه وعدم دسترسی به اینترنت دردانشکده علت دیگری است که موجب می شود دانشجویان نتوانند به مقالات ومطالب مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند .این کمبودها موجب
می شود تا سطح انتظارات از دانشجویان به میزان زیادی کاهش یابد .
به علت فضای جامعه ای که درآن زندگی می کنیم اکثریت دانشجویان علاقه ای به پژوهش نشان نمی دهند .
مجموعه این عوامل موجب می شوند تا هم اساتید وهم دانشجویان به امر آموزش گرایش بیشتری پیدا کنند .
به اعتقاد مدیر گروه علوم سیاسی امروزه مدرک دانشجو کفایت نمی کند بلکه توانایی های دانشجویان عامل تعیین کننده می باشد .دردنیای امروزممکن نیست دانشجوی باکفایتی بیکار بماند .دنیای امروز دنیای توانمندیها می باشد .با توجه به اینکه اکثر سازمانها وشرکتها به سمت خصوصی سازی پیش می روند واین سازمانها و مؤسسات در صرر جذب دانشجویان توانمند وکارآ می باشند . ایشان معتقداند که این گروه درزمینه آموزشی نیازمند به بودجه نیست ومشکلات مالی خاصی ندارد .
از مشکلات دیگر نبود کارشنای گروه می باشد چنانکه مدیر گروه مجبور است که کارهای کارشناسی گروه را خود متحمل شود که این با توجه به وقت کم مدیر گروه ،اورا درمحدودیت قرار می دهد .
تشگیل دوره های بالاتر ،راه اندازی مراکزپژوهشی درزمینه تخصص گروه ،تشکیل کارگاههای آموزشی برای گروه ،تشکیل سمینارها وکنفرانسها برای پیشبرد اهداف گروه ورفع نواقص وموانع موجود چاپ وانتشار ،مقاله های مناسب ونیز چاپ کتب متناسب با رشته ازعواملی می باشند که موجب ارتقاء گروه خواهند
óگروه علوم تربیتی– گرایش مدیریت وبرنامه ریزی آموزشی-
ñتعداد اعضای هیأت علمی : ۳ نفر ، ۵ نفر حق التدریسی
ازجمله فعالیتهای آموزشی راکه مدیر گروه علوم -تربیتی بدان اشاره می کند ،می توان به برنامه ریزی برای کلاسهاوتعیین واحدهاوتعیین ساعات کلاسها دردروس هفته وتعیین اساتید موردنیاز برشمرد .
درزمینه اداری تعیین ابلاغ تدریس برای اعضای هیأت علمی واساتید حق التدریسی ،که مدیر گروه تعداد واحدهای افرادرا به معاونت آموزشی دانشکده ابلاغ می کند وسپس به تأیید رئیس دانشکده می رسد .امضای مسائل اداری اعضای هیأت علمی مانند امضای احکام صادره،مکاتبات اداری با معاونتهای اداری دانشکده،تأییدوارسال پایه سالانه برای اعضای هیأت علمی،تشکیل جلسات هفتگی تحت عنوان شورای آموزشی گروه،درخواست وسایل آموزشی موردنیاز ازقبیل رایانه،میز وصندلی و… برای گروه ازمسائل اداری به حساب می آید که مدیر گروه باآن سروکار دارد .
عدم وجود مدرسین کافی ونیز غیبت مدرسین و عدم حضوراعضای هیأت علمی درشورای گروه و نیز عدم هماهنگی اعضای گروه درارائه ارزشیابی فعالیتهای آموزشی ازجمله مسائل ومشکلاتی می باشد که این گروه با آن مواجه می باشد .
برای جذب اساتید حق التدریس به آموزش درخواست داده می شود که متأسفانه اکثر اوقات آموزش به دلیل کمبود بودجه لازم بااین درخواست موافقت نمی کند .
یکی از مشکلات اساسی که اکثر دانشجویان دراین رشته باآن مواجه می باشند ،عدم میل ورغبت وانگیزه کافی درآنان در تحصیل می باشد که این مسأله خود رابه صورت افت تحصیلی نشان داده است .عدم حضوردانشجویان درکلاس نشان می دهد که این عمدتاً به طرز تلقی دانشجویان به خود وبه این رشته برمی گردد .فقدان بازار کارمناسب که خود عامل مهمی بر این امر می باشد . درزمینه ارزشیابی ازدانشجویان ،باید گفت که این ارزشیابی ها غالباً سلیقه ای می باشد وهر استادی شیوه خاص خود رادنبال می کند که بیشتر جنبه شخصی دارد وهماهنگی خاصی نمی توان این اساتید ایجاد کرد .
گروه چغرافیا وبرنامه ریزی شهری
رشته جغرافیا در گرایش برنامه ریزی شهری از سال ۱۳۷۹ دردانشگده علوم انسانی دردانشکده فعالیت می کند که به دلیل نیازمنطقه این رشته دراستان مازندران شکل گرفت.ازنیازهای اساسی این رشته نیاز به آزمایشگاه می باشد که البته تا حدودی وسایل وتجهیزات آن فراهم گردیده است ،ولی متأسفانه برای مسؤولین دانشکده ویا دانشگاه هنوز این موضوع قابل درک نیست که مثل علوم پایه یا دانشکده فنی ،دراین دانشکده هم رشته هایی هستند که به آزمایشگاه نیازدارند لذا به همین خاطرمشکلات خرید وسایل مورد نیاز موجود می باشد. ازعوامل مؤثربهبود کاررشته فضای فیزیکی مناسب برای دانشجو واساتید ونیزبودجه لازم می باشد تا نیازهای گروه راتأمین نماید .این گروه به نیازمند است تاسرویس مربوط راارائه دهند . همچنین به پرسنلی نیازمند است تا ازآزمایشگاه نگهداری لازم را به عمل آورد .
ازمشکلات دیگر اینکه این رشته با افزایش تعداد دانشجو مواجه است که البته کلاسهای تعیین شده جوابگوی این تعداد دانشجونمی باشد .
همانطور که گفتیم این گروه فقط درگرایش برنامه ریزی شهری ،دانشجو می پذیرد که این امر نیز محدودیتهایی را به لحاظ اساتید موجب می گردد . زیرا زمانی که این گروه بتواند گرایش های دیگری هم داشته باشد ، خود به خود اساتید دیگری هم به این گروه اضافه می شود ، درنتیجه دروس تخصصی توسط اساتیدی ارائه می گردد که در آن زمینه دارای تخصص می باشند .افزون بر این وقت اساتید بازتر خواهدشد وآنها می توانند به کارهای تحقیقی وپژوهشی ونوشتن مقالات علمی تخصصی بپردازند .
مدیر گروه این رشته معتقد است که این گروه نیازمند به جذب گرایش دیگری درکنار گرایش برنامه ریزی شهری می باشد که متأسفانه این دانشکده ازفضای فیزیکی مناسبی برای مرتفع ساختن مشکل فوق الذکربرخوردار نمی باشد .نبود کلاسهای شبانه نیز موجب شده تا هردرس درهر ترم یک بار تکرار شود .
ازمسائل موجود دیگر می توان به سرفصل های درسی رشته جغرافیا اشاره کرد ، این سرفصل ها ازدوره انقلاب فرهنگی ونیازمند به بازیگری وداخل ساختن نوآوری دارند .
درزمینه مسائل پژوهشی می توان گفت که پژوهش به اندازه آموزش جاافتاده نیست . طوری که حتی اساتید هم بیشتر به این که به آموزش بپردازند علاقه نشان می دهند .کارهای پژوهشی اساتید عمدتاً متأثر ازاوضاع اقتصادی اساتید وبودجه ناچیزی است که درزمینه تحقیقات وپژوهش اختصاص می یابد .این موضوع درکل کشور مطرح می باشد .
نکنه دیگر اینکه هر استاد موظف است که حدوداً ده تا دوازده ساعت درهفته به کارتدریس بپردازد ،البته به علت کمبود استاد مجبور می شود که حدود ۱۴ تا ۱۵ ساعت را به کارتدریس اختصاص دهد واین امرخود موجب می شود تا اوقات خالی برای اینکه به کارپژوهش بپردازد ایجاد نگردد .
ارزشیابی ازکار اساتید که به صورت پرسشنامه ای درپایان ترم ،ازطریق دانشجویان صورت می گیرد ،این روش دارای اشکلاتی می باشد .نظیراینکه گاهی دانشجویان این ارزشیابی -ها راجدی نگرفته ونظرات درستی را ارائه نمی دهند وگاهی اوقات هم امکان دارد که دانشجویان نظرات وتعصبات شخصی خود رادرآن دخالت دهند .
از مسائلی که باید دردانشگاه به آن توجه شود تناسب بین تعداد دانشجو با تعداد اساتید یا تناسب دانشجو باتناسب کارمندان دانشکده یادانشگاه می باشد که متإسفانه دراین دانشگاه به این موضوع اهمیت لازم داده نمی شود که برای حل این مشکل دانشگاه به جای اینکه به برنامه ریزی- های کوتاه مدت توجه کنند باید به برنامه ریزی های بلند مدت بپرازند وبه این منظورباید مرکزی راهم برای این امر تشکیل دهد تا دانشگاه بتواند خود رابا نیازهای جامعه ونیز نیازهای منطقه ای پیش ببرد .
گروه زبانهای خارجه
سال تأسیس : ۱۳۷۴
چهار دوره نخست تربیت دبیر زبان خارجه بود وسپس به گروه زبان وادبیات خارجه تغییر پیدا کرد .
باتشکیل گروه زبان وادبیات خارجه این گروه ابتدا با کمبود استاد مواجه بوده است که درطی این سالها با جذب اساتید تا حدودی توانسته این مشکل را حل کند ولی همچنان این مشکل باقی می باشد زیرا درایران فقط تا دوره کارشناسی ارشد موجود می باشد .
این گروه ازسال ۱۳۸۱ زبان روسی را هم به گروه خود افزوده است که متناسب با شرایط منطقه بوده است .در گرایش زبان انگلیسی این گروه حدود ۱۰۵ دانشجو ودر گرایش زبان روسی حدود ۶۴ دانشجو را تاکنون پذیرفته است .
این گروه تصمیم دارد در سال آینده کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی را هم به گروه خود اضافه کند .
این گروه دارای لابراتوار برای استفاده سمعی وبصری دانشجویان وهمچنین ماهواره برای تقویت زبان انگلیسی است ،همچنین این گروه توانسته مجلات مورد نیاز را برای تقویت هر چه بیشتر دانشجویان فراهم آورد .
درزمینه گرایش زبان روسی منابع بسیار اندکی موجود می باشد که این امر به علت انگشت شمار بودن دانشگاههایی است که این رشته را درسطح کشور دایر کرده اند .
مدیر گروه این رشته معتقد است که کشور ما دچار ضعف مدیریتی شدید می باشد که به صورتهای مختلفی خود را نشان می دهد طوری که مدیریت گروه آموزشی هم متأثر از آن می باشد .
درمسائل آموزشی یکی از مشکلات موجود کتبی می باشد که از طرف وزارت علوم ، تألیف شده است که این کتب عمدتاً قدیمی می باشد .با توجه به اینکه آموزش پویا نیازمند به منابع جدید وبه روز می باشد .منابع موجود نیز کمبودها و کاستی هایی راموجب شده است .
یکی از مسائل موجود که حائز اهمیت است محدودیت دراستخدام وجذب افراد مورد نیاز گروه ها می باشد طوری که به گروه ها ردیف استخدامی داده نمی شود وگروهها نمی توانند اساتید مورد نیاز خود را استخدام کنند ومدیر گروه مجبور می شود که از اساتید مدعو استفاده کند .طبیعتاً توقعی را که ازاعضای هیأت علمی می توان داشت ،از اساتید مدعو نمی توان داشت .
دانشگاه به دلیل کمبود منابع مجبور به پذیرش دانشجویان شبانه شده ، که بالطبع تفاوتی بین سطوح دانشجویان شبانه وروزانه وجود دارد طوری که ادغام این دو مشکل ساز می باشد .
ازدیگر مشکلات نبود سالن برای امتحانات می باشدتا اساتید بتوانند امتحانات میان ترم رابرگزار کنند .
متأسفانه اکثر دانشجویانی که به این رشته وارد می شوند از علاقه وانگیزه کافی برخوردار نمی باشند . شاید بتوان علت آنرا توانایی ها وعلائق آنها دانست که درهنگام انتخاب رشته مورد توجه قرار نمی گیرد که متعاقب آن دانشجویان علاقه کافی برای تلاش بیشتر درزمینه درس خواندن را به کار نمی برند که این خود فشار بیشتری ازسوی اساتید نسبت به دانشجویان راموجب می شود .
بودجه ای را هم که به گروه تعلق می گیرد برای خرید کتاب مورد نیاز بسیار ناچیز است وگروه نمی تواند همه کتب مورد نیاز دانشجویان را فراهم سازد ،همچنین به دلیل کمبود بودجه گروه نمی تواند مجلات مورد نیاز اساتید ودانشجویان را تهیه کند که معمولا هر استادی درهر ترم سه مقا له به صورت رایگان سهمیه دارد که متأسفانه این سهمیه بسیارناچیز می باشد .افزون بر آن دانشجویان برای بهبود کار خود نیازمند خطوط اینترنت بیشتری می باشند .
همچنین به دلیل کمبود منابع مالی کمتر به دانشجویان این امکان را می دهند تا به اردوهای فرهنگی- تفریحی وعلمی وبه خصوص علمی بروند .همچنین بودجه کافی دراختیار گروه قرار نمی گیرد تا گروه بتواند درزمینه انتشار مجله اقدام کند .
تقسیم کردن دانشجویان به گروه های روزانه وشبانه تاحدودی نارضایتی هایی رابرای دانشجویان ،به خصوص دانشجویان شبانه ، بوجود آورده است . علی رغم اینکه در دانشگاه دولتی تحصیل می کنند ،می بایست شهریه بپردازند .
از دیگر مسائل فقدان رایانه به تعداد کافی درمرکز رایانه می باشد که مشکلات زیاد را به همراه داشته ، چراکه این تعداد رایانه با این حجم زیاددانشجو همخوانی ندارد .متأسفانه دانشجویان دوره کارشناسی ودوره کارشناسی ارشد در این مورد دچار مشگل می باشند ،از جمله این مشکلات این است که دانشجو باید از قبل برای استفاده ازرایانه واینترنت ،وقت بگیرد که این زمان نیز برای استفاده از رایانه بسیار محدود می باشد .دانشجویان رشته زبان انگلیسی نیاز شدیدی به رایانه واینترنت دارند تا بتوانند برای فعالیتهای برنامه ای (چون درس روش های تحقیق) یا فوق برنامه ای خود مقاله های متناسب بارشته خود دسترسی پیدا کنند .
درزمینه ارزشیابی از عملکرد اساتید ،مدیر گروه این رشته معتقد است که ارزشیابی باید متناسب با یافته های جدید آموزشی باشد وپرسشنامه ای که دراین زمینه تنظیم می شوند ، باید بوسیله گروه های علوم تربیتی وعلوم اجتماعی پی گیری شود تا ازاعتبار بیشتری برخودار گردد .متأسفانه این ارزشیابی ها اکثراً سنتی می باشد ومسائل ابتدایی را می سنجند ومسائلی چون:
فعالیتهای جمعی معلم وتوجه به ذهن خلاق دانشجو ،بها دادن به تلاش دانشجو ،فرایند مدار بوده فعالیت معلم ومسائلی نظیر آنرادر نظر نمی گیرد .
همچنین ارزشیابی هایی راکه اساتید انجام می دهند براساس جریان معیارواستاندارد معینی نیست وهر کدام از اساتید معیار خاص خود را در ارزشیابی از عملکرد دانشجو درنظردارند که بعضاً مهمی درارزیابی ها از توانایی ها وعملکرد دانشجو باز می ماند که گاهی هم متأسفانه اساتید درزمینه سنجش وارزشیابی صحیح ازآگاهی های لازم برخوردار نیستند .
گروه معماری
سال تأسیس : رشته معماری درسال ۱۳۸۱ وسال تشکیل گروه معماری اردیبهشت ۱۳۸۳ می باشد .
این رشته حدود ۹۰ دانشجو دارد وازمهرماه سال۱۳۸۳ دانشجوی شبانه جذب می کند .
دانشکده معماری درحدود ۳ استاد وچند استاد مدعو از دانشگاههای شهید بهشتی وفنی ومهندسی بابل دارد .همچنین این گروه حدود ۹۰ دانشجو دردوره روزانه دارد وقصد پذیرش دانشجوی شبانه درمهرماه سال ۱۳۸۳ را دارد .درمجموع حدود ۲۰ استادبه دانشگاه معماری سرویس می دهند .با توجه به اینکه اکثر اساتید مدعو هستند ومحدودیت کاری دارند این موضوع مشکلاتی را بوجود آورده است .
این گروه دارای کارشناس یا منشی گروه نیست وخود مدیر گروه به تمام کارها رسیدگی می کند .
این رشته به لحاظ اطلاعات درفقر شدیدی درسرتاسر کشور دارد .دراین رشته کتب فارسی بسیار محدود می باشد وتألیفات دراین رشته بسیار اندک است واکثر آثار به صورت ترجمه می باشد .امروزه درسطع دنیا چندین سبک نو آمده ،درحالی که کشور ایران هنوز درسطح بسیار پایینی به سر می بریم .کتابخانه دانشگاه هم به علت نداشتن کتابهای تخصصی این رشته بسیار فقیر می باشد .علاوه براین کتب معماری بسیار گرانقیمت است وباتوجه به بودجه کم خریداری آنها مشکل می باشد .
ازوظایف مدیر گروه این است که وضعیت دانشجو ،استاد وامکانات وفضای آموزشی را به مراتب بالاتر اطلاع دهد . درواقع مدیرگروه رابط بین این مجموعه از عوامل با دانشگاه می باشد .
فرم در حال بارگذاری ...