« سایت دانلود پایان نامه : منابع کارشناسی ارشد در مورد بررسی وجوه بیانی دیدگاههای اجتماعی ... | راهنمای نگارش پایان نامه و مقاله درباره بررسی ... » |
برای بررسی کارایی کنترل کننده دو شبیهسازی انجام شده است. در هر شبیهسازی موارد زیر مورد توجه قرار گرفته است: تخمین سرعت، خطاهای ردگیری، خطاهای ولتاژ و جریان در راستای q و d ، گشتاور خروجی و بردار تخمین پارامتر تطبیقی) . سرعت روتور به عنوان سیگنال ورودی مرجع به شکل زیر در نظر گرفته شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۵٫۱۰- سیگنال مرجع کنترل کنندۀ تطبیقی بر اساس شبکۀ عصبی
در اولین شبیهسازی مقادیر نامی که قبلاً نیز از آنها استفاده شده بود، به کار رفتهاند. همانطور که در قسمت (b) شکل (۵٫۱۱) قابل مشاهده است، خطای ردگیری سرعت، قبل از آنکه ثباتی در رفتار سیستم به وجود آید، به تدریج کاهش یافته و با دامنۀ کوچک ادامه پیدا می کند. به عبارت دیگر این کنترل کننده توانسته است تخمین سرعت رضایتبخشی داشته و جریان و ولتاژ صافی را در راستای d و q ایجاد کند. به علاوه، میتوان گفت که با وجود تغییرات سریع گشتاور الکترومغناطیسی، استراتژی تخمینی ارائه شده کارایی خوبی از خود نشان داده است. نکاتی در این نمودارها قابل استنتاجند از جمله: در سرعت پایین، خطای تخمین سرعت بسیار ناچیز است. همچنین کنترل کنندۀ تطبیقی توانسته بر عدم قطعتهای پارامتری غلبه کرده و ردگیری و تخمین بسیار دقیقی از پارامترها داشته باشد.
در آزمایش دوم، در لحظۀ t=0s گشتاور باری به اندازۀ ۱۰۰(N.m) به بار اعمال می شود تا کارایی کنترل کننده در مواجهه با اغتشاش مورد بررسی قرار گیرد. همانطور که در شکل (۵٫۱۲) مشهود است، هنگامی که موتور تحت گشتاور اغتشاشی قرار بگیرد، پارامترهای خود را برای مقابله با این تغییر، تنظیم می کند که نتیجتاً باعث توفیق کنترل کننده در غلبه بر تغییرات گشتاور بار می شود. میزان خطای ردگیری سرعت نیز کوچک باقی میماند، که موجب سیگنال جریان و کنترل صاف میگردد. اما با این حال، افزایش نسبی خطای تخمین سرعت قابل توجه است.
شکل ۵٫۱۱- پاسخ سیستم کنترل شبکۀ عصبی تطبیقی با مقادیر نامی: (a) خطای تخمین سرعت؛ (b) خطای ردگیری سرعت؛ © مولفههای جریان در راستای d-q؛ (d) مولفههای ولتاژ در راستای d-q؛ (e) گشتاور کنترل کننده؛ (f)تخمین پارامتر .
شکل ۵٫۱۲- پاسخ سیستم کنترل شبکۀ عصبی تطبیقی با گشتاور تداخلی بار: (a) خطای تخمین سرعت؛ (b) خطای ردگیری سرعت؛ © مولفههای جریان در راستای d-q؛ (d) مولفههای ولتاژ در راستای d-q؛ (e) گشتاور کنترل کننده؛ (f)تخمین پارامتر .
هدف از این طراحی رسیدن به مقاومت و پایداری در برابر عدم قطعیتهای ساختار یافته و ساختار نیافته، فقط با بهره گرفتن از یک کنترلکننده تطبیقی است که با ساهتار ساده خود کارایی بسیار خوبی دارد.
پایداری سیستم به روش لیاپانوف بررسی خواهد شد. از کنترل فازی برای کم کردن حجم محاسبات ریاضی و سادهکردن سیستم استفاده میشود که باعث درک راحتتر طراحی میشود.
شمایی از طراحی مورد نظر در شکل زیر آمده است:
SVPWM
Reference Model
Inverter
شکل ۵٫۱۳- شمای کنترل کنندۀ فازی تطبیقی
همانطور که ملاحظه میگردد کنترلکننده با ظاهری ساده و قابل درک ارائه شده و پیچیدگی زیادی ندارد.
کنترلکننده فازی براساس تجربیات انسانی معیارهای زبانی است و به لحاظ فرمولبندی ریاضی ذهن را درگیر نمیکند.
در این طراحی، کنترلکننده فازی و را به عنوان ورودیهای خود دریافت میکند و با قوانین فازی که در ادامه آورده میشود، عملیات کنترلی را روی انجام میدهد. متغیرهای زبانی در کنترلکننده فازی در هفت (۷) سطح دستهبندی میشود:
به صورت زیر:
NL: Negative large
NM: Negative Medium
NS: Negative Small
Z: Zero
PS: Positive Small
PM: Positive Medium
PL: Positive large
در این طراحی همانطور که در شکل (۵٫۱۴) آمده از توابع عضویت (MF) مثلثی برای ورودی ها استفاده شده است که دلیل این انتخاب دقت بالا و کارایی مناسب آنها است.
شکل ۵٫۱۴- توابع عضویت ورودی کنترل کنندۀ فازی
جدول قوانین فازی برای PMSM به صورت زیر تنظیم میشود.
جدول ۵٫۲- جدول قوانین فازی برای PMSM
PL | PM | PS | Z | NS | NM | NL |
فرم در حال بارگذاری ...