« دانلود منابع تحقیقاتی : راهنمای نگارش مقاله با موضوع بررسی رابطه آمیخته بازاریابی ... | پژوهش های انجام شده با موضوع تاثیر فرسودگی کارکنان ... » |
۳-۷- روایی[۱۸۰]
روایی موضوعی پیچیده و بحث انگیز است. منظور از روایی این است که مقیاس ومحتوای ابزار یا سوالات مندرج در ابزار گردآوری اطلاعات دقیقاً متغیر ها وموضوع مورد مطالعه را بسنجد. یعنی این که هم داده های گردآوری شدهاز طریق ابزار مازاد برنیاز تحقیق نباشد و هم اینکه بخشی از داده های مورد نیاز در رابطه با سنجش متغیر ها در محتوای ابزار حذف نشده باشد. یا به عبارت دیگر، عین واقعیت را به خوبی نشان دهد.(حافظ نیا،۱۳۸۹ : ۱۸۲)
بدون آگاهی از روایی ابزار اندازه گیری نمی توان به دقت داده های حاصل از آن اطمینان داشت. روش های متعددی برای تعیین روایی ابزار اندازه گیری وجود دارد که میتوان به روایی محتوا، روایی ملاکی و روایی سازه اشاره نمود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جهت سنجش روایی ابزار اندازه گیری این پژوهش از روایی محتوایی استفاده شده است روایی محتوایی یک آزمون، معمولاً توسط افرادی متخصص در موضوع مورد مطالعه تعیین می شود.
از این رو روایی محتوا به قضاوت داوران بستگی دارد. جهت سنجش روایی اندازه گیری این پژوهش پرسشنامه مقدماتی در اختیار استاد راهنما و همچنین اساتید آماردانشگاه اصفهان ، بهعنوان داور قرار گرفته و آنان روایی پرسشنامه را تأیید نمودند.
۳-۸- پایایی[۱۸۱]
مفهوم پایایی با این امر سرو کار دارد که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی بدست میدهد. دامنه ضریب پایایی از صفر (عدم ارتباط) تا ۱+ (ارتباط کامل) است روش های متعددی برای اندازه گیری پایایی پرسشنامه وجود دارد که میتوان به اجرای دوباره، روش موازی، روش تنصیف و ضریب آلفای کرونباخ اشاره نمود. جهت سنجش اعتبار پرسشنامه این پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه یا آزمون هایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کنند بکار میرود. در این گونه ابزار، پاسخ هر سؤال می تواند مقادیر عددی مختلف را اختیار کند. برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمره های هر زیر مجموعه سؤالهای پرسشنامه (زیر آزمون ) و واریانس کل را محاسبه کرد. سپس با بهره گرفتن از فرمول زیر مقدار ضریب آلفا را محاسبه کرد.
ra =
k = تعداد سوالات
J = تعداد زیر مجموعه سؤالهای پرسشنامه یا آزمون
Sj2= واریانس زیر آزمون j ام
S2 =واریانی کامل آزمون
جهت سنجش ابزار اندازه گیری از آلفای کرونباخ استفاده شده است که برای این منظور یک نمونه ۱۰ تایی را مورد استفاده قرار دادیم که نتیجه آن اعتبار کل پرسشنامه ۹۶/۰ میباشد که حاکی از پایایی بالای ابزار اندازه گیری میباشد.
ra = ra = 0/96
همچنین پایایی پرسشنامه به تفکیک شاخصها در جدول زیر ارائه شده است. همانظور که مشاهده میشود برای تمامی شاخصها مقدار پایایی بیشتر از ۷/۰ میباشد و از پایایی و اعتبار خوبی برخوردار میباشند.
جدول ۳-۳ : آماره پایایی[۱۸۲] پرسشنامه
شاخص ها
تعداد سوال
ضریب آلفای کرونباخ
مهارت پژوهشی
۵
۹۰۱/۰
مهارت ارتباطی
۵
۸۶۵/۰
مهارت تسلط به زبان
۵
۸۲۸/۰
مهارت تدریس
۵
۸۳۶/۰
مهارت آموزشی
۶
۸۱۶/۰
مهارت کارآفرینی
۵
فرم در حال بارگذاری ...