بواکی و همکاران(۲۰۱۳)تعیین کننده های ساختار سرمایهبین ساختار سرمایه و اندازه و سودآوری ،ریسک تجاری و دارائیهای مشهود رابطه مثبت وجود دارد.اما بین ساختار سرمایه با رشد شرکت و مالیات رابطه منفی وجود دارد.جونگو همکاران(۲۰۰۸)ساختار سرمایه در اطراف دنیاعواملی چون ، حفاظت از حق طلبکار،توسعه بازار اوراق قرضه،نرخ رشد GDPتاثیر مسثقیم و مثبتی بر ساختار سرمایهدارند.عواملیچونمیزاندارائیهایمشهود،اندازه،سودآوری و ریسک که از عوامل شرکتی میباشند با ساختار سرمایه رابطه معناداری دارند.ست و سارخل (۲۰۱۰)متغییرهای کلان اقتصادی،توسعه بخشهای مالی و ساختار سرمایه شرکتهای بخش خصوصی هندبین نسبت سرمایه جذب شده توسط بازار سرمایه به GDP و همچنین نسبت میزان وام داده شده به بخش شرکت به GDP در سطح اطمینان ۹۵ درصد با ساختار سرمایه رابطه معنیدار وجود دارد. همچنین رابطه معناداری بین ساختار سرمایه و نرخ تورم در سطح اطمینان ۹۹ در صد وجود دارد.نتایج نشان دهنده رابطه معنادار ساختار سرمایه و نرخ مالیات در سطح اطمینان ۹۰ درصد میباشد. رابطه معناداری بین ساختار سرمایه ونرخ رشدGDP وجود ندارد.فرانکوگویال (۲۰۰۹)تصمیمات ساختار سرمایه: کدام عوامل به طور قابل اعتماد مهم هستند؟نرخ ارزش بازار به دفتری دارائیها و سودآوری با ساختار سرمایه رابطه منفی دارند و عواملی چون تورم انتظاری و نسبت دارائیهای مشهود به کل دارائیها با ساختار سرمایه رابطه مثبت دارند.اریوتیس و همکاران (۲۰۰۷)چگونگی تأثیرگذاری ویژگیهای سازمان بر ساختار سرمایهنسبت بدهی سازمان ارتباط منفی با فرصتهای رشد شرکت ، نسبت های آنی ، پوشش هزینه بهره و ارتباط مثبت با اندازه شرکت دارد.
۲-۳-۲پیشینه داخلی
سینایی و همکاران(۱۳۹۰)در پژوهشی با عنوان”تاثیر فرصتهای رشد بر رابطه بین ساختار سرمایه ،سود تقسیمی و ساختار مالکیت با ارزش شرکت”به بررسی تاثیر فرصتهای رشد بر رابطه بین ساختار سرمایه،سودتقسیمی و ساختار مالکیت با ارزش شرکت،در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی۱۳۸۳-۱۳۸۷پرداختند.نتایج حاصله نشاندهنده این میباشد که بین ساختار سرمایه و سود تقسیمی با ارزش شرکت رابطه معنیداری وجود دارد و در حالت وجود فرصتهای رشد،این رابطه منفی و معنیدار است اما بدون فرصتهای رشد ،رابطه مثبت و معنیدار خواهد بود.همچنین ،نتایج نشانداد که رابطه غیر خطی و معنیداری بین ساختار مالکیت و ارزش شرکت وجود داشته و فرصتهای رشد تاثیر معنیداری بر این رابطه دارد.
متان و همکاران(۱۳۸۹)در تحقیقی با عنوان ” تاثیر ویژگیهای شرکت بر ساختار سرمایه آن در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ” به بررسی تاثیر برخی از ویژگیهای شرکتها بر ساختار سرمایه آن شرکتها پرداختند.آن ها ویژگیهایی چون اندازه،سودآوری،نسبت آنی،نسبت پوشش هزینه بهره،رشد مورد انتظار وبازده داراییها را مورد بررسی قرار دادند.آن ها داده های تحقیق را از یک نمونه صدوسی ودوتایی شرکت پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران جمع آوری کردند و دادهها را با بهره گرفتن از مدلهای رگرسیونی ترکیبی مورد بررسی قرار دادند.نتایج پژوهش نشان داد که از یک طرف رابطه منفی و معنیداری بین ساختار سرمایه و سود آوری،رشد مورد انتظار،نسبت آنی و بازده داراییها وجود دارد و از طرف دیگر رابطه مثبت و معنیداری بین ساختار سرمایه و نسبت پوشش هزینه بهره و اندازه شرکت وجود دارد.
ایزدینیا و رسائیان(۱۳۸۸) در پژوهشی با عنوان ((ساختار سرمایه و مالیات بر درآمد شرکتها در ایران))، به بررسی رابطه ساختار سرمایه و مالیات در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند.در این پژوهش یک نمونه ۴۸ تایی از شرکتهایی که اطلاعات ۱۳ ساله(۱۳۷۴-۱۳۷۶) آن ها موجود بود انتخاب شد.برای آزمون فرضیهها از روش رگرسیون مقطعی و ترکیبی استفاده کردند.نتایج این تحقیق نشان دهنده عدم وجود رابطه بین مالیات و ساختار سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.
در پژوهشی دیگربا عنوان “رابطه اندازه و صنعت با ساختار سرمایه”،احمدپور وسلیمی(۱۳۸۶) به بررسی رابطه اندازه و صنعت با ساختار سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند.در پژوهش انجام شده برای مشخص کردن رابطه ساختار سرمایه و نوع صنعت از روش ناپارامتریک کروسکال-والیس استفاده شد که نشان دادنوع صنعت با ساختار سرمایه رابطه دارد.همچنین برای بررسی رابطه اندازه با ساختار سرمایه از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد، از آنجا که ضریب همبستگی در تمام سالهای مطالعه(۱۳۷۲-۱۳۸۱) بااهمیت نبود این فرض رد شد.
جدول(۲-۲)-خلاصه پیشینه داخلی
محقق
عنوان
نتایج
سیناییو همکاران(۱۳۹۰)
تاثیر فرصتهای رشد بر رابطه بین ساختار سرمایه ،سود تقسیمی و ساختار مالکیت با ارزش شرکت
بین ساختار سرمایه و سود تقسیمی با ارزش شرکت رابطه معنیداری وجود دارد و در حالت وجود فرصتهای رشد،این رابطه منفی و معنیدار است اما بدون فرصتهای رشد ،رابطه مثبت و معنیدار خواهد بود. رابطه غیر خطی و معنیداری بین ساختار مالکیت و ارزش شرکت وجود داشته و فرصتهای رشد تاثیر معنیداری بر این رابطه دارد.
متان و همکاران(۱۳۸۹)
تاثیر ویژگیهای شرکت بر ساختار سرمایه آن در شرکتهایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
از یک طرف رابطه منفی و معنیداری بین ساختار سرمایه و سود آوری،رشد مورد انتظار،نسبت آنی و بازده داراییها وجود دارد و از طرف دیگر رابطه مثبت و معنیداری بین ساختار سرمایه و نسبت پوشش هزینه بهره و اندازه شرکت وجود دارد.
ایزدینیاو رسائیان(۱۳۸۸)
ساختار سرمایه و مالیات بر درآمد شرکتها در ایران
نتایج این تحقیق نشان دهنده عدم وجود رابطه بین مالیات و ساختار سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.
احمدپور وسلیمی(۱۳۸۶)
تاثیر صنعت و اندازه بر ساختار سرمایه
ساختار سرمایه با نوع صنعت ارتباط دارد.ساختار سرمایه با اندازه ارتباط ندارد
فصل سوم
روش شناسی
۳-۱مقدمه
هدف تمام علوم، شناخت و درک دنیای پیرامون ما است. به منظور آگاهی از مسایل و مشکلات دنیای اجتماعی، روشهای علمی، تغییرات قابلملاحظهای پیداکردهاند.این روندها و حرکتها سبب شده است که برای بررسی رشتههای مختلف بشری، از روش علمی استفاده شود. (ایراننژاد پاریزی، ۱۳۷۸: ۹)
امروزه پژوهش علمی تأثیر چشمگیری بر رشد و گسترش علوم و دانش بشری گذاشته است. هر چند که حصول توافق میان دانشمندان و پژوهشگران درباره تعریف پژوهش علمی چندان ساده نیست ، اما یک تعریف قابلقبول در مورد آن چنین است:
پژوهش علمی عبارت است از مطالعه نظامدار ، کنترل شده ، تجربی و انتقادی یک یا چند قضیه فرضی در مورد روابط احتمالی میان پدیدههای طبیعی.