شاخصهای اندازه گیری و میزان مرغوبیت در مناطق مختلف و برای کالاهای مختلف متفاوت است، درکالاهای صنعتی معمولا” استانداردهای صنعتی ملاک سنجش است و مرجع تعیین کننده آن موئسسه استاندارد و تحقیقات ایران است ولی در مورد کالاهای تبدیلی و مواد غذایی علاوه بر استاندارد معمول اصول بهداشتی از جمله مواردی است که باید رعایت شود.
۲-۲-۸-۳ کمک در بازاریابی و فروش محصولات تولیدی
یکی از مشکلات اساسی بنگاههای کوچک اقتصادی بازاریابی و فروش محصولات تولیدی این کارگاه ها است که اگر تدبیر مناسبی برای آن اتخاذ نشود ادامه فعالیت این گونه کارگاه ها مشکل و گاها” غیر ممکن می شود چون حیات یک واحد تولیدی بستگی به فروش کالا و خدمات تولیدی آن واحد دارد، اگر تعداد این کارگاه ها محدود باشد، کار فروش چندان پیچیده نخواهد بود حل مشکل هنگامی سخت می شود که تعداد زیادی از این نوع کارگاه ها در یک مدت زمان کوتاه ایجاد شود و زمانی سختتر می شود که تولیدات آن ها بیش ازنیاز محل بوده و یا اصلا” مصرف محلی نداشته باشد.
ایجاد کارگاه های کوچک اقتصادی فراوان با تولیدات مختلف در حجم نسبتا” زیاد نیاز به بازار مطمئن دارد. تولید کننده باید اطمینان داشته باشد در هر حالت، امکان فروش کالای تولید شده اش فراهم است. درصورت گسترش کارگاه های مشابه، اشباع بازار محل و منطقه یک امر غیر عادی نیست و اگر چنین شرایطی به وجود آید واحدهای تولیدی همه دچار مشکل میشوند و ممکن است بسیاری از فرصتهای شغلی ایجاد شده از بین برود، لذا بازاریابی و کمک در فروش محصولات تولیدی مددجویان یک امر ضروری است که باید به عنوان یک برنامه حمایتی مورد توجه قرار گیرد و مددجویان مولد به طور مستمر مورد حمایت قرار گیرند. یکی از برنامه های مؤثر، بازاریابی و کمک در فروش محصولات تولیدی مددجویان است که این امر از طریق تبلیغات و حضور در نمایشگاه های متعدد استانی، ملی و بینالمللی فراهم می شود. ایجاد فروشگاه های دائمی و بازارچه های فصلی از دیگر برنامه های توانمند سازی است. برای فروش محصولات تولیدی مددجویان ) در تولیدات انبوه (این برنامه ها بسیار مفید و مؤثر است که باعث می شود حجم وسیعی ازکالاهای تولیدی مددجویان به فروش رسد و مددجویان از بازار فروش محصولات تولیدی خود اطمینان حاصل نمایند و با اعتماد به نفس بیشتری به امر تولید بپردازند.
۲-۲-۸-۹ پیشگیری از سقوط مجدد مدد یافتگان به چرخه فقر
طرحهای اشتغال و خودکفایی کوچک از جهات مختلف نیاز به مراقبت دارند زیرا کارگاه های ایجاد شده اکثرا” نوپا و مجریان آن ها عموما” کم تجربه و از دانش فنی کافی برخوردار نیستند و از لحاظ اقتصادی نیز بسیار ضعیف هستند. لذا ممکن است هر اتفاق کوچکی این بنای تازه را ویران کند و مددجوی نجات یافته از فقر را دوباره به چرخه فقر برگرداند، برای پیشگیری از این اتفاق ناگوار مراقبتهای ویژهای مثل بیمه کامل وسایل کار پرخطر، بیمه محصولات ) در طرحهای کشاورزی )، بیمه دامها، ) در فعالیتهای دامپروری)، بیمه حوادث و بیمه اجتماعی مجریان صورت میگیرد. به همین جهت است که برنامه پیشگیری از سقوط مجدد مددیافتگان به چرخه فقر موارد ذیل در برنامه های توانمندسازی امداد قرار گرفته است.
الف تداوم برنامه های نظارتی حداقل تا پنج سال
ب-ادامه کمکهای فنی و مهندسی
ج-ادامه کمک در بازاریابی و فروش محصولات تولیدی
د-برقراری بیمه اجتماعی برای مددجویان فعال در واحدهای اقتصادی.
بدون شک یکی از راه کارهای مؤثر در پیشگیری بازگشت به فقر نا خواسته، برقراری نظام بیمه ای با اشکال مختلف رایج شامل بیمه های اجتماعی، تجاری وامثال آن است به خصوص بیمه های اجتماعی که با سلامت وتامین نیازهای اساسی اقشار جامعه درزمان بیماری، از کارافتادگی وبازنشستگی بستگی دارد. این نوع بیمه تقریباً درتمام کشورهای پیشرفته برقرار میباشد البته با شرایط گوناگون وبا نرخ وخدمات متفاوت. به همین جهت بیمه افراد فعال درطرح های اشتغال وافراد تحت تکفل شان یک امر ضروری است. با اجرای این برنامه کلیه کارآفرینان واعضاء خانواده آن ها از نظر درمان، ازکارافتادگی، بازنشستگی وفوت، تحت پوشش بیمه های اجتماعی قرار می گیرند.
ه– برقراری بیمه حوادث
حوادث ناشی از کار، سوانح و رویدادهای طبیعی از جمله حوادث غیر قابل پیشبینی میباشد که ممکن است سرمایه و هستی کار آفرینان را ازبین برده ویا آسیب جدی به ایشان برساند که درشرایط عادی جبران خسارت های وارد آمده برای کارآفرینان نوپا ممکن نیست واگر تدبیر نشود مستمند دیروز که مددیافته امروز است با یک حادثه به چرخه فقر باز میگردد. برای پیشگیری از این فقر ناخواسته، برقراری بیمه های حرفه ای وحوادث، راه کار مناسبی بنظر می رسد که انجام آن توصیه می شود.
۲-۲-۸-۱۰ نظارت برحسن اجرای طرحهای اشتغال و خودکفایی
نظارت بر طرحهای اجرا شده یکی از برنامه های اساسی امداد در تثبیت طرحها و پایدارسازی مشاغل
ایجاد شده بشمار می رود این برنامه در سالهای اخیر با جدیت در مورد تمام طرحهای اجرا شده انجام
گرفته و به منظور حصول اطمینان از حسن اجرای طرحهای اشتغال و خودکفایی، کنترل کیفیت محصولات تولیدی مددجویان و پایداری مشاغل به وجود آم ده همچنی ن م راقبت از سرمایه های مادی (تسهیلات اعطائی) انجام می شود. این برنامه برای هر طرح حداقل پنج سال با جدیت اجرا میگردد و طی آن کارشناسان مجرب وفنی بر روند اجرای آن نظارت می نمایندتا انحراف وخللی درفرآیند استمرار طرح به وجود نیاید و در به ثمر رسیدن و پایدار ماندن مشاغل ایجاد شده خللی وارد نشود (قائدی،۱۳۸۷).
۲-۲-۸-۱۱ شناسایی منابع، امکانات بالقوه و بالفعل مناطق مختلف کشور
شناسایی امکانات بالقوه و بالفعل مناطق مختلف کشور یکی از برنامه های اساسی این نهاد جهت توسعه اشتغال و کارآفرینی بشمار می رود که همزمان با اجرای برنامه های توانمندسازی در همه مناطقی که مشمول طرح توانمندسازی است اجرا میگردد. شناسایی منابع، امکانات بالقوه و بالفعل مناطق مختلف کشور همچنین ظرفیتهای قابل دسترسی در خارج از کشور در برنامه مطالعاتی این نهاد قرار دارد و تا حصول نتیجه، همه ابعاد آن با جدیت دنبال میگردد (همان منبع).
۲-۲-۸-۱۲ برگزاری دوره های شغل شناسی (راهنمایی شغلی)