« منابع علمی پایان نامه : تاثیر فوت در مسئولیت ناشی از اسناد تجاری- فایل ۴ | شناخت اثربخشی آموزش های ضمن خدمت کارکنان فرماندهی ... » |
رابطه ۳-۳
برای اندازه گیری دقت برآورد رگرسیون، از خطای معیار برآورد استفاده میشود که همان نقش انحراف معیار را بازی میکند(آذر و مؤمنی، ۱۳۸۵).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۱۲-۳) همبستگی
تحلیل همبستگی ابزاری آماری است که بوسیله آن میتوان درجهای را که یک متغیر به متغیر دیگر، از نظر خطی، مرتبط است اندازه گیری کرد. همبستگی را معمولاً با تحلیل رگرسیون بکار میبرند. همچنین همبستگی معیاری است که برای تعیین میزان ارتباط دو متغیر استفاده میشود. در همبستگی از دو معیار بحث میشود:
۳-۱۲-۴) ضریب تعیین
ضریب تعیین مهمترین معیاری است که با آن میتوان رابطه بین دو متغیر را توضیح داد. این مقدار همیشه بین ۰ تا ۱ است که اگر ۱ باشد نشان میدهد که خط رگرسیون دقیقاً توانسته است تغییرات متغیر وابسته را به تغییرات متغیر مستقل نسبت دهد. اگر ضریب تعیین صفر باشد نشان میدهد که خط رگرسیون هرگز نتوانسته است، تغییرات y رابه تغییرات منتقل x نسبت دهد(آذر و مؤمنی، ۱۳۸۵).
رابطه ۳-۴ فرمول محاسبه ضریب تعیین
۳-۱۲-۵) ضریب همبستگی ®
اگر از ضریب تعیین ریشه دوّم بگیریم، به مقدار به دست آمده ضریب همبستگی گفته میشود. ضریب همبستگی شدّت رابطه و همچنین نوع رابطه، مستقیم یا معکوس، را نشان میدهد و همواره بین ۱و ۱- است. دلیل استفاده از روش آماری(رگرسیون و همبستگی) در این پژوهش، این است که در اکثر پژوهشها بحث ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته مطرح است، با این دلایل از این روش در پژوهش حاضر استفاده شده است.
رابطه ۳-۵ فرمول محاسبه ضریب همبستگی
۳-۱۳) آزمون کولموگروف – اسمیرنوف
آزمون کولموگروف– اسمیرنوف یک روش ناپارامتریک سادهای برای تعیین نرمال(همگون)، بودن اطلاعات تجربی(دادهها)، با توزیعهای آماری میباشد که پیشنیازی برای صحّت آزمون آماره t میباشد. بنابراین، آزمون کولموگروف–اسمیرنوف با KS نشان داده میشود. همچنین آزمون مذکور روشی برای نرمال(همگون)، نمودن فراوانی نظری برای اطلاعات تجربی(دادهها)، است. در آزمون KSفرض صفری را که آزمون خواهیم کرد آن است که توزیع مشاهدات، توزیع مشخص با پارامترهای مشخصی است که با گمانهای مختلف تصور نمودهایم که توزیع مشاهدات با آن توزیع مشخص دارای همخوانی است. در این پژوهش آمارهی KS با Dn نشان داده میشود.
رابطه۳-۶
Dn= Maximum(Fe – F0)
که در آن:
Fe : فراوانی نظری نسبی تجمعی.
F0 : فراوانی مشاهده شده نسبی تجمعی.
نحوه داوری
آزمون KSبراساس جدول خاص خود سنجیده میشود. بدینصورت، اگر آماره آزمون از مقدار جدول کمتر باشد، فرض صفر پذیرفته میشود و اگر آماره آزمون از مقدار جدول بیشتر باشد، فرض صفر رد میشود. آماره آزمون برابر است با بیشترین قدر مطلق تفاضل فراوانی مشاهده شده نسبی تجمعی از فراوانی نظری نسبی تجمعی است. این در زمانی که مقدار این آزمون بهصورت دستی محاسبه شود. امّا در این پژوهش چون از نرمافزارSPSS بهره گرفته شده است، بدینصورت تصمیم گیری مینماییم که اگر مقدار احتمال مربوط به این آزمون بزرگتر از ۵درصد باشد، با اطمینان ۹۵درصد میتوانیم نرمال(همگون)، بودن باقیماندهها را مورد تأیید قرار میدهیم.
در انجام آزمونها و علل انجام آزمونها از کتاب تحلیلهای آماری با بهره گرفتن از SPSS استفاده شده است.
خلاصه فصل سوم
در این فصل، پس از ارائه مقدماتی درباره پژوهشهای علمی و لزوم انجام آنها به توضیحاتی در رابطه با نوع پژوهش پیشرو پرداخته شد. سپس تعداد جامعه آماری، نمونهآماری بیان گردید. در ادامه روشهای گردآوری اطلاعات مرور شده و بیان گردید که پژوهشگر برای پاسخ به فرضیات پژوهش چه روشهایی را برای جمعآوری اطلاعات برگزیده است. همچنین ابزارهای مهم گردآوری اطلاعات در این پژوهش ارائه گردید. ازطرفیدیگر، برای تحلیل و بررسی اطلاعات از نرمافزارSPSS استفاده میشود که توضیحاتی هم در رابطه با آنها ارائه شده است.
فصل چهارم
واکاوی دادهها
۴-۱) مقدمه
تجزیه و تحلیل دادهها جهت بررسی صحت و درستی فرضیات پژوهش از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقات علوم انسانی که در آنها از مطالعات میدانی برای بررسی فرضیات پژوهش استفاده میشود، استفاده از آمار و بهویژه آمار استنباطی برای آزمون صحت و سقم فرضیات تحقیق حایز اهمیت فراوانی است و در واقع میتوان گفت که جزء منحصر به فرد هر پژوهشی که آن را از سایر تحقیقات متمایز میسازد، این بخش میباشد(خاکی،۱۳۷۹ ).
علاوه براین، تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای پژوهش محسوب میشود. همچنین واکاوی دادهها فرایند چند مرحلهای است که طی آن دادههایی که از راه بهکارگیری ابزارهای جمعآوری در نمونهی(جامعه) آماری فراهم آمدهاند خلاصه، کدبندی، دستهبندی و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها و ارتباط این دادهها بهمنظور آزمون فرضیهها فراهم آید. در این فرایند، دادهها هم از لحاظ مفهومی و هم از جنبه تجربی پالایش میشوند و تکنیکهای گوناگون آماری نقش بسزایی در تعیین نتایج به عهده دارند. بهطورکلی، در این مرحله پژوهشگر با بهره گرفتن از روش های مختلف و با تکیه بر معیار عقل سعی میکند اطلاعات و دادهها را برای آزمون فرضیه و ارزیابی آن مورد بررسی قرار دهد. در مرحله واکاوی آنچه مهم است، این است که پژوهشگر اطلاعات و دادهها را در مسیر هدف پژوهش، پاسخگویی به سؤال یا سؤالات پژوهش و نیز ارزیابی فرضیه های خود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد(حافظنیا، ۱۳۸۵).
در فصل سوّم، متغیرهای تحقیق، نحوه گردآوری دادهها، قلمرو مکانی و زمانی تحقیق، جامعه و نمونه آماری تحقیق و مدلهای مورد استفاده و روش تحقیق به تفصیل بیان شد. در این فصل دادههای جمعآوری شده برای تأیید یا رد فرضیات پژوهش مورد استفاده قرار میگیرد. جهت تجزیه و تحلیل یافتهها، ابتدا دادههای تحقیق بهطور مستقیم از صورتهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و از طریق سایت این سازمان و RDIS.IR. همچنین، نرمافزار تدبیرپرداز استخراج و گردآوری شده است و در صفحه گسترده(Excel) پردازش شدهاند. تعداد شرکتهای جامعه آماری با توجه به محدودیتهای بیان شده، ۵۲ شرکت برگزیده شده است. سپس کلیه دادهها با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.
در این تحقیق، متغیرهای مستقل اندازه شرکت و ارزش شرکت هستند و متغیر وابسته نیز، محافظهکاری است. روش محاسبه متغیرهای مستقل و وابسته به تفصیل در فصل سوّم بیان شد. آزمون رگرسیون برای بررسی ارتباط متغیر مستقل و وابسته، در قالب دو فرضیه پژوهش انجام شده است.
۴-۲) کاربرد روشهای آماری
۴-۲-۱) آزمون کولموگراف و اسمیرنوف
قبل از انجام فرایند آماری فرضیهها، میبایست متغیرهای پژوهش را برای تست نرمال بودن آنها مورد بررسی قرار داد. برای نرمال بودن از آزمون کولموگراف- اسمیرنوف بهشرح ذیل بهره گرفته شده است.
جدول۴-۱ نتایج آزمون کولموگراف و اسمیرنوف
One-Sample Kolmogorov-Smirnov Test | ||||
company value | company size | conservitiy Accounting | ||
N | ۵۲ |
فرم در حال بارگذاری ...