نتایج این تحقیق وجود رابطه معکوس بین ارزش معاملات بازار و رفتار تودهوار مدیران صندوق های سرمایه گذاری و رابطه مستقیم بین بازده بازار و رفتار تودهوار مدیران صندوق های سرمایه گذاری را نشان میدهد.
۳-۲-۳-۲ نسرین مرادی (۱۳۹۳)
به بررسی رفتار توده وار در صندوق های سرمایه گذاری مشترک در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ را بررسی نموده است.در این تحقیق از مدل LSV برای اندازه گیری رفتار تودهوار به کار گرفته شده است. ۸۹ صندوق سرمایه گذاری را بدون هیچ گونه فیلتر و فقط برای اولین سال تأسيس صندوق سرمایه گذاری، مورد بررسی قرار داده است. نتیجه بیانگر وجود رفتار توده وار ی در بین این صندوق ها میباشد.
تحقیق حاضر از لحاظ جنبههای زیر با تحقیقات داخلی ذکر شده در بالا متمایز است:
قلمرو مکانی- جامعه تحقیق:
قلمرو مکانی تحقیق ، کلیه صندوق های سرمایه گذاری مشترک در سازمان بورس اوراق بهادار تهران است که در سهام سرمایه گذاری نموده اند وحداقل ۲ ماه از فعالیت آن ها سپری شده باشد که تعداد آن ها ۵۲ صندوق میباشد. با توجه به نو پا بودن صنعت صندوق های سرمایه گذاری مشترک در ایران انجام این تحقیق حائز اهمیت است. قلمرو مکانی تحقیق، در تحقیق المیرا فهامی تعداد ۲۱ صندوق سرمایه گذاری فعال در بورس اوراق بهادار تهران و در پایان نامه نسرین مرادی ۸۹ صندوق سرمایه گذاری فعال در بورس اوراق بهادار تهران است،که اشاره ای به نوع این صندوق ها (قابل معامله، با درآمد ثابت، مشترک) نشده است.
قلمرو زمانی تحقیق:
با توجه به عمر محدود صندوق ها، قلمرو زمانی از ابتدای سال۱۳۸۹ تا انتهای سال۱۳۹۲مورد بررسی قرار میگیرد.
قلمرو زمانی تحقیق ،در تحقیق سارا شهریاری ۱۳۸۰ تا۱۳۸۴، در تحقیق المیرا فهامی ۱/۵/۱۳۸۷ تا ۳۱/۳/۱۳۸۹ بوده است. و در پایان نامه نسرین مرادی ۸۹ صندوق بدون هیچ گونه فیلتر در نظر گرفته شده است.
سارا شهریاری از ۲ مدل استفاده کردهاست. مدل کریستس وهوانگ۱۹۹۵ و مدل تان۲۰۰۶
نسرین مرادی از معیار LSV را برای اندازه گیری رفتار تودهوار در بین صندوق های سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران استفاده کردهاست. همچنین المیرا فهامی معیار LSV را برای اندازه گیری رفتار تودهوار در بین مدیران صندوق های سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران به کار برده است با وجود اینکه تحقیق حاضر با بهره گرفتن از همین معیار رفتار تودهوار را در صندوق های سرمایه گذاری مشترک در بورس اوراق بهادار تهران اندازه گیری میکند ولی تفاوت های بنیادی با تحقیق المیرا فهامی دارد که این تفاوت ها عبارتند از:
در تحقیق حاضر رفتار توده وار در شرایط مختلف بازار (صعودی یا نزولی) و بر روی سهام با ویژگی های مختلف (از نظر اندازه و میزان رشدی یا ارزشی بودن) مورد بررسی قرار میگیرد، که در تحقیق المیرا فهامی بدان اشاره نشده است.
۱) فرضیه های تحقیق المیرا فهامی:
۱-۱) در بین مدیران صندوق های سرمایه گذاری رفتار تودهوار وجود دارد.
۲-۱) بین رفتار تودهوار مدیران صندوق های سرمایه گذاری و بازده بازار رابطه معنی داری وجود دارد.
۳-۱) بین رفتار تودهوار مدیران صندوق های سرمایه گذاری وارزش معاملات بازار رابطه معنی داری وجود
دارد.
۳) فرضیه های تحقیق حاضر:
۱- بین صندوقهای سرمایه گذاری مشترک فعال در بورس اوراق بهادار تهران رفتار تودهوار وجود دارد.
۱-۱- بین رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک بر روی سهام در صندوق های بزرگ و صندوق های کوچک تفاوت معنادار وجود دارد.
۱-۲- بین رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک بر روی سهام در صندوق های دارای رونق اقتصادی و صندوق های دارای رکود اقتصادی تفاوت معنادار وجود دارد.
۱-۳- بین رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک بر روی سهام در صندوق های دارای سهام رشدی و صندوق های سهام ارزشی کوچک تفاوت معنادار وجود دارد.
جدول (۲-۲ ) خلاصه تحقیقات خارجی
سال
نام پژوهش
عنوان پژوهش
نتیجه پژوهش
۱۹۹۲
لاکونیشوک و همکاران
بررسی رفتار تودهوار را برای نمونه ای از ۷۶۹ تا صندوق بازنشستگی در ایالات متحده آمریکا
به این نتیجه رسیدند که سطح کلی رفتارتودهوار قابلتوجه نیست.
۱۹۹۵
گرینبلت، تیتمن و ورمرز
بررسی رفتار ۲۷۴ صندوق سرمایه گذاری مشترک
شواهد اندکی از رفتارتودهوار یافتند.
۱۹۹۹
ورمرز
بررسی ۲۴۲۴ صندوق سرمایه گذاری مشترک گوناگون
نسبت زیادی از رفتارتوده وار مربوط به استفاده از استراتژی های بازخور مثبت میباشد و اینکه سهامی که در رفتارتودهای خریداری شدهاند در دوره های سهماهه بعد بازدهی بیشتری نسبت به سهامی که در رفتار تودهوار فروخته شدهاند، داشته اند. هنگامی که وی صندوقها را بر اساس اهداف سرمایه گذاری تقسیم بندی می کند، مشاهده می کند که در بین صندوقهای رشدی تمایل بیشتری به رفتارتوده وار وجود دارد. همچنین رفتارتودهوار برای سهام کوچک و سهامی که در گذشته عملکرد خوبی داشته اند بیشتر به نظر میرسد.
۲۰۰۲
لوبائو و سرا
بررسی رفتارتودهای قوی را در بین ۳۲ صندوق مشترک سرمایه گذاری کشور پرتغال در بازار های نوظهور
نتایج تحقیق آن ها رفتارتودهای را در حدود چهار یا پنج برابر بیشتر از بازارهای توسعه یافته نشان میدهد و به نظر میرسد رفتار گروهی بر خرید سهام بیشتر از رفتار گروهی بر فروش سهام است. همچنین آن ها نشان دادند که صندوق های متوسط نسبت به صندوق های بسیار بزرگ یا بسیار کوچک تمایل بیشتری به رفتار گروهی دارند و به طور کلی هنگامی که بازار سهام از رونق برخوردار است و نوسانات افزایش مییابد؛ رفتار گروهی به طور معنی داری کاهش داشته است.
۲۰۰۵
ویلی
بررسی۲۶۸ صندوق سرمایه گذاری مشترک بریتانیا (UK) با بهره گرفتن از معیار ارائه شده توسط لاکونیشوک و همکاران (۱۹۹۲)
نتایج تحقیق وی میزان نسبتا کمی از رفتارتودهای را برای صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در بزرگترین و کوچکترین سهام نشان داد .
بررسی۲۶۸ صندوق سرمایه گذاری مشترک بریتانیا (UK) با بهره گرفتن از معیار ارائه شده توسط لاکونیشوک و همکاران (۱۹۹۲)
نتایج تحقیق وی میزان نسبتا کمی از رفتارتودهای را برای صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در بزرگترین و کوچکترین سهام نشان داد .
رفتار سرمایه گذاران نهادی در یک بازار سهام نوظهور” در ۱۷ صندوق بازنشستگی کشور لهستان
آن ها نشان دادند که مدیران صندوقهای بازنشستگی کشور لهستان نسبت به بازارهای توسعه یافته رفتارتودهای و معاملات بازخور مثبت بسیار بیشتری دارند. همچنین آن ها نتوانستند به وضوح نشان دهند که رفتار توده وار مدیران صندوقها تاثیرمعناداری بر قیمت سهام دارد. آن ها نیز از معیار اندازهگیری رفتار گروهی که توسط لاکونیشوک و همکاران طراحی شده است و اصطلاحاً معیار ال اس وی نامیده میشود استفاده کردهاند.
Related Articles
مقاله-پروژه و پایان نامه |
۳-۱۱-۱). فروض کلاسیک مدل رگرسیون خطی
مقادیر مرسوم برای β بین ۰۱/۰ تا ۰۵/۰ میباشد. سطح معنی داری که محقق برای تعیین β در پژوهش انتخاب میکند بر تخمین او از اهمیت و یا درجه قابلیت کاربرد یافته هایش مبتنی است. در تحقیقات مالی و حسابداری غالباً این مقدار برابر ۰۵/۰ در نظر گرفته می شود(آذر و مومنی،۱۳۸۹:۱۰۱). از طرفی […]
دانلود متن کامل پایان نامه ارشد –
قدرت اله طالب نیا و محمود زارع نیکپور (۱۳۸۹)
۳نیرمالا، سانجو و رمه جندرن (۲۰۱۱)عوامل تعیین کننده قیمت سهام و حجم معاملات در بازار هند درسه بخش دولتی، خودرو و بهداشتتاثیر قابل توجه متغیرهای سودتقسیمی هرسهم، نسبت بدهی به خالص داراییها در تعیین حجم معاملات و قیمت سهام۳نیرمالا، سانجو و رمه جندرن (۲۰۱۱)عوامل تعیین کننده قیمت سهام و حجم معاملات در بازار هند درسه […]
دانلود مقاله-پروژه و پایان نامه –
۹-۱ تعریف واژه ها و اصطلاحات:
۴-۱ ضرورت تحقیق: با توجه به این موضوع که انسانها همواره با خطرات و سوانح مختلفی روبرو هستند و جبران خسارات وارده برای آن ها مقدور نمی باشد، با توسعه و رشد بیمه های اشخاص توسط شرکتهای بیمه میتوانند حامی و پشتیبان برای آن ها باشند که این موضوع میتواند صرفه اقتصادی را به […]