جدول ۴-۴ : مقایسه رضایت شغلی در بین زنان و مردان
تعداد
آزمودنیها
میانگین
t به دست آمده
t جدول
سطح معنی دار
df
۲۵
زنان
۱۰۴
۹۳۹/۰
۶۷۶/۲
–
۴۸
۲۵
مردان
۹۶
همان طور که جدول ۴-۴ نشان میدهد چون t به دست آمده ۹۳۹/۰ از t جدول ۶۷۶/۲ با درجه آزادی ۴۸ کوچکتر است پس می توان گفت که فرضیه تحقیق مورد تأیید قرار نگرفته است و بین رضایت شغلی زنان و مردان کارمند تفاوت معنی داری وجود ندارد.
جدول ۵-۴ : نمرات خام آزمودنیها از آزمون استفاده بهینه از وقت در بین زنان و مردان
ردیف
۱۱۴۴۰
۱۲۱۰۰
۱۰۴
۱۱۰
۱
۸۶۴۹
۱۰۲۳۰
۱۰۶
۹۳
۲
۱۳۹۲۴
۱۲۹۸۰
۱۲۰
۱۱۸
۳
۱۲۷۴۴
۱۱۸۸۰
۱۰۴
۱۰۸
۴
۱۳۲۱۶
۱۱۱۱۰
۱۱۲
۱۰۱
۵
۱۱۳۲۸
۱۱۲۲۰
۹۶
۱۰۲
۶
۱۰۸۵۶
۱۰۷۸۰
۹۲
۹۸
۷
۱۲۸۶۲
۱۱۲۲۰
۱۰۹
۱۰۲
۸
۱۵۸۱۲
۱۰۴۵۰
۱۳۴
۹۵
۹
۱۳۰۹۸
۸۹۱۰
۱۱۱
۸۱
۱۰
۱۳۳۳۴
۱۱۵۵۰
۱۱۳
۱۰۵
۱۱
۱۴۰۴۲
۱۰۴۵۰
۱۱۹
۹۵
۱۲
۱۴۰۴۲
۱۱۵۵۰
۱۱۹
۱۰۵
۱۳
۹۵۵۸
۱۱۷۷۰
۸۱
۱۰۷
۱۴
۱۱۹۱۸
۱۳۲۰۰
۱۰۱
۱۲۰
۱۵
۱۲۸۶۲
۱۰۶۷۰
۱۰۹
۹۷
۱۶
۱۱۴۴۶
۸۲۵۰
۹۷
۷۵
۱۷
۱۰۰۳۰
۱۲۴۳۰
۸۵
۱۱۳
۱۸
۱۲۳۲۱
۱۲۹۸۰
۱۱۱
۱۱۸
۱۹
۹۱۰۲
۱۲۵۴۰
۸۲
۱۱۴
۲۰
۱۴۴۳۰
۹۹۰۰
۱۳۰
۹۰
۲۱
۱۲۹۹۶
۱۳۸۶۰
۱۱۴
۱۲۶
۲۲
۱۳۲۲۴
۱۳۸۶۰
۱۱۶
۱۲۶
۲۳
۱۳۶۸۰
۱۲۱۰۰
۱۲۰
۱۱۰
۲۴
۱۲۹۹۶
۱۱۸۸۰
۱۱۴
۱۰۸
۲۵
۲۴۱۴۰۰
۲۸۸۷۵۰
۲۳۰۰
۲۶۲۵
جمع
همان طور که مشاهده میگردد جهت آزمون فرضیه تحقیق و مقایسه استفاده بهینه از وقت در بین مردان و زنان از روش t متغیر مستقل استفاده گردیده که نتایج آن در جدول ۶-۴ آورده شده است.
جدول ۶-۴ : مقایسه استفاده بهینه از وقت در بین زنان و مردان
تعداد
آزمودنیها
میانگین
t به دست آمده
t جدول
df
سطح معنی دار
۲۵
زنان
۱۰۵
۵۳۸/۱
۶۷۶/۲
۴۸
–
۲۵
مردان
۹۲
همان طور که جدول ۶-۴ نشان میدهد چون t به دست آمده ۵۳۸/۱ از t جدول ۶۷۶/۲ با درجه آزادی ۴۸ کوچکتر است پس می توان گفت که فرضیه تحقیق مورد تأیید قرار نگرفته است و نتیجه اینکه بین استفاده بهینه از وقت در بین زنان و مردان تفاوت معنی داری وجود ندارد.
فصل پنجم : « بحث و نتیجه گیری »
نتیجه گیری :
در این پژوهش موضوع مورد بررسی عبارت بود از «بررسی رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت» که جامعه مورد بررسی پژوهش کارکنان استانداری زنجان بودند.به دنبال این مسأله بودیم که آیا بین رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت رابطه معنی داری وجود دارد یا نه و همچنین آیا رضایت شغلی کارکنان مرد بیشتر از کارکنان زن است یا نه؟و دیگر فرضیه این بود که استفاده بهینه از زمان در مردان بیشتر از زنان است یا نه؟
بنابرین با بهره گرفتن از پرسشنامه رضایت شغلی و پرسشنامه استفاده بهینه از وقت که روی ۵۰ نفر از کارکنان استانداری زنجان که نمونه های ما را تشکیل میدادند آزمون کردیم و سپس داده های این پرسشنامهها را مورد بررسی قرار دادیم و به این نتایج رسیدیم که بین رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت رابطه معنی داری وجود دارد و فرضیه ما مورد تأیید قرار گرفت چون داده هایی که از مقیاس سنجش رضایت شغلی و استفاده بهینه از زمان به دست آمده بود بیانگر رابطه است و با توجه به اینکه به دست آمده از آزمون آماری پیرسون که ۶۲۱/۰ آمده بنابرین می توان نتیجه گرفت که رابطه معنی داری بین رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت وجود دارد.
در مورد فرضیۀ دوم این پژوهش که آیا رضایت شغلی کارکنان مرد بیشتر از کارکنان زن است با پژوهش های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که از روش t استفاده نمودیم که عدد ۹۳۹/۰ به دست آمد از t جدول ۶۷۶/۲ با درجه آزادی ۴۸ کوچکتر است پس می توان گفت که این فرضیه مورد تأیید قرار نمی گیرد و بین رضایت شغلی زنان و مردان کارمند تفاوت معنی داری وجود ندارد.
در مورد سومین فرضیه که آیا استفاده بهینه از وقت در مردان بیشتر از زنان است با پژوهش های انجام شده به دست آمد که از روش t استفاده نمودیم که عدد ۵۳۸/۱ را از t جدول ۶۷۶/۲ با درجه آزادی ۴۸ کوچکتر است پس می توان در این فرضیه هم نتیجه گرفت که بین استفاده بهینه از وقت در زنان و مردان تفاوت معنی داری وجود ندارد.
در روش همبستگی بین متغیر دارای دامنه ای است که از منفی یک (۱-) شروع و تا مثبت یک (۱+) ادامه دارد. -۱<r<+1 این ارزش ها مقدار همبستگی ۱ میگویند. ضریب را نشان میدهند چون در ضریب همبستگی ، ۱+ است نشانگر همبستگی مقیم و کامل است که این نشانگر وجود رابطه معنی دار میباشد.
بحث در مورد یافته های تحقیق :
همان طوری که میدانیم ، در این پژوهش ما از دو روش پیرسون و t استفاده نمودیم و نتیجه هم چنین شد که بین رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت رابطه معنی داری وجود دارد و فرضیه اول مورد تأیید قرار گرفت این در حالی است که دو فرضیۀ دیگر این پژوهش یعنی رضایت شغلی کارمندان مرد بیشتر از کارمندان زن است و همچنین فرضیۀ استفاده بهینه از وقت در مردان بیشتر از زنان است؟هیچ تفاوت معنی داری وجود نداشت و فرضیۀ «دو» و «سه» رد شد و مورد تأیید قرار نگرفت.
در مورد رابطه بین رضایت شغلی و استفاده بهینه از وقت که در این پژوهش یافتیم که رابطه معنی داری وجود دارد می توان با یک برنامه ریزی دقیق در محل کار میتوانند به رضایت شغلی دست یابند که این رضایت شغلی هم باعث پیشرفت در زندگی کاری و خانوادگی افراد نقش بسزایی دارد.
و در مورد استفاده بهینه از وقت و رضایت شغلی زن و مرد هیچکدام بیشتر از دیگری نیستند.
محدودیت های پژوهش
بدون شک هر پژوهش که انجام می شود در کنار تمام تلاش ها و سعی ها پژوهشگر محدودیت ها و مشکلاتی وجود دارد که یا زمان اجازه رسیدن به تمام موارد و اهداف را نمی دهد و یا امکان مرتفع ساختن مشکلات برای نتیجه گیری دقیق نیست.لذا این پژوهش هم از این قاعده مستثنی نبوده و دارای محدودیت هایی بوده که به تعدادی از آن ها اشاره می شود:
۱- در ابتدا که مهم ترین مسئله میباشد محدود بودن زمان لازم جهت انجام دادن تحقیق مورد نظر