« پژوهش های کارشناسی ارشد درباره ارائه مدلی جهت مهندسی مجدّد ... | راهنمای نگارش مقاله با موضوع تحلیل اندیشه های مربوط به رشد ... » |
-دسترسی آسان به اطلاعات
-هزینه کم تراکنش ها :در تمام معاملات بازار هزینه الکترونیک معاملات وتراکنش ها در مقایسه با روش سنتی کمتر است .
بازارهای الکترونیک هماهنگی فعالیتهای تجاری را بوسیله مکانیزم های بازار با روش های زیر بهبود می بخشد :
نتیجه افزایش رشد بازارها، رقابتهای شدیدتر ،رشد خلاقیت وساختاردهی مجدد اقتصاد می باشد . (سمنانی ،۱۳۹۱،۱۸۴)
۲-۲-۱۸)زنجیره مبادلات الکترونیک ومعاملات سهام :
با توجه به نقاط مثبت ومزایای استفاده از سیستم “مالی الکترونیک ” باید مدلی گسترده برای آن طراحی کرد وبا استفاده از این مدل ،سیستم کارگزاری اینترنتی به صورت نظام یافته نیز طراحی شود . فرایند معاملات در بازار را می توان براساس نمودار زیر ترسیم کرد (کوهن ومایر ،۱۹۸۶).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
روش های گوناگونی برای بیان فرایند معامله دربازار وجود دارد که مامدل ساده بالارا برگزیدیم . بازار مالی نیز به عنوان یکی از زیر مجموعه های بازار به مفهوم اعم آن،از این مدل پیروی می کند . در مرحله اول ،سرمایه گذاران اطلاعات گوناگون درمورد بازار ،اطلاعات تاریخی ،وضعیت آتی بازار ومحصولات گوناگون را جستجو می کنند . سفارش معامله نیز در مرحله بعد انجام می شود . وبدین صورت خریدار وفروشنده به یکدیگر معرفی ومحصول مورد معامله نیز تعیین می شود . در مرحله بعد مذاکره انجام می شود ودو طرف معامله برسر قیمت ومقدار با یکدیگر به مذاکره می نشینند .
در آخرین مرحله نیز درصورت توافق بین طرفین ،کالا از طرف فروشنده وپول از طرف خریدار ارائه می شود .
این مدل ساده فرایند معاملات بازار را نشان می دهد. در صورتی که این معامله ازراه اینترنت انجام شود می توان برخی مراحل را به هنگام به کارگیری استراتژی های گوناگون در هم آمیخت . به عنوان مثال فرایند سفارش دادن را می توان از طریق کارگزاران اینترنتی انجام داد.بعداز مدتی نیز این فرایندوفرایند جستجو ی اطلاعات در یکدیگر ادغام شود .
درحقیقت مشتریان بازارهای اینترنتی علاوه برنیاز سفارشات اینترنی ،برای جستجوی اطلاعات نیز به این سیستم نیاز دارند . علاوه برکاهش هزینه ها ،اطلاعات مناسب وصحیح نیز جز نیازهای معامله گران حرفه ای است . کارگزاران نیز برای پاسخ به این نیازها ،دو استراتژی زیر زیررابه کاربرد (هالتمن وهمکاران،۲۰۰۰)
۱- کارگزاران اینترنتی وفرایند بعدی یعنی مرحله مذاکره وتوافق برای قیمت درا نیز به سیستم های الکترونیکی بسپارند.
۲- کارگزاران اینترنتی ودو فرایند بعد یعنی مرحله مذاکره ومرحله تسویه حساب را نیز به این سیستم سپرده وکلیه مراحل در هم ادغام شوند (صص۶۴و۶۵) .
۲-۲-۱۹) مزایای کارگزار اینترنتی :
کارگزارالکترونیک امکان ورود سرمایه گذاران خرد را به بازار فراهم می کند ایشان نه تنها کارمزد پایین تری دریافت می کند ،بلکه معاملات با حجم پایین رانیز پذیرفته واغلب معاملات خودرا در اوقات مناسب تر انجام می دهند . (بیش از دو سوم معاملات آنهابعداز ساعت ۵ بعد از ظهر صورت می گیرد .) کارگزاران سنتی ،اطلاعات وتحلیل ها را تنها در اختیار سر مایه گذاران بزرگ ،قرار می دهند ،در حالی که کارگزاران الکترونیک با بهره گرفتن از اینترنت سعی می کنند . اطلاعات رادر اختیار سرمایه گذاران کوچک نیز قرار می دهند . برخی شرکتهای کارگزاری الکترونیک،سرمایه گذاران کوچک را به خرید سهام از طریق خود تشویق می کنند .
البته کارگزاران موجود سنتی نیز می توانند خدمات الکترونیک ارائه کنند اما این کارممکن است حرفه سنتی آنها (کارگزاران جز ) را به خطر اندازد . البته استفاده فزاینده از خدمات کارگزاری الکترونیک لزوما در بردارنده منافع بالا برای کارگزاران آن نمی باشد . رقابت در این عرصه موجب کاهش کارمزدها شده وسر مایه گذاری کلان مورد نیاز برای سیستم ها ی پیچیده می تواند دستیابی آنها به سودهای ناخالص بالارا با مشکل مواجه کند .
۲-۲-۲۰)بورس الکترونیک
یکی از جدیدترین نوآوری ها در عرصه تجارت وکسب وکار ،به کارگیری شبکه های رایانه ای وبه ویژه اینترنت است . در ابتدای بکارگیری رایانه در فعالیت های تجاری واقتصادی ، هزینه های مربوط بسیار بالابودند ومشکلات متعددی وجود داشت . از این رو فقط شرکتهای معدودی که از توان مالی مناسبی برخودار بودند از این فناوری استفاده می کردند .
به مرور زمان و.در نتیجه پیشرفت علوم رایانه ای ،علاوه بر پیشرفتها واختراع های جدید در این حوزه ،کاهش چشمگیر هزینه های بکارگیری این فناوری از یک سو ومزایای متعدد ناشی از آن ا ز سوی دیگر ،به ندرت می توان شرکتی را یافت که اکنون از این فناوری استفاده نکند . (احمدی ،۱۳۸۶).بورس الکترونیک نیز بخشی از دنیای تجارت الکترونیک محسوب می شود که درآن خرید وفروش سهام از طریق اینترنت صورت می گیرد . نمادهایی از بورس الکترونیکی عبارتند از :خرید وفروش سهام از طریق اینترنت ،ارتباط الکترونیکی با بانکها ،سازمان بورس وکارگزاری های الکترونیک ومشتریان اینترنتی آن (خریداران وفروشندگان ).
عوامل افزایش مبادله الکترونیکی سهام در اینترنت :
۴علت عمده در این زمینه معرفی شده است :
۱- کیفیت امنیت اینترنت برای کاربران .
۲- قدرت سرمایه گذاران .
۳- کاهش هزینه های دادوستد که منجر به رقابت بیشتر می شود .
۴- موقعیت اقتصادی .
دلایل سرمایه گذاری اینترنتی :
جولیو گومز از گروه مشاوران گومز دلایل پیشرفت معاملات اینترنتی اوراق بهادار رااین گونه بیان می کند :کمیسیون کمتر موسسات کارگزاری اینترنتی در مقایسه با موسسات کارگزاری سنتی وسهولت انجام معاملات اینترنتی . طی سالهای ۱۹۹۷و۱۹۹۸کارمزد معامله اینترنتی ۷۰ درصد کاهش یافته است واز ۵۳ دلار برای هر معامله به ۱۶ دلار برای هر معامله کاهش یافته است . در مقابل هزینه موسسات کارگزاری سنتی بین ۳۰۰تا ۵۰۰دلار برای هر معامله بوده است .
نتایج گومزبه میزان زیادی بانتایج بررسی موسسه سرمایه گذاران فرد ی آمریکا هم خوانی دارد . این موسسه دلایل سرمایه گذاری اینترنتی رادر دسامبر۱۹۹۸درمورد اعضایی که به صورت اینترنتی سرمایه گذاری می کنند بررسی کرد . این بررسی نشان داد نزدیک به ۵۰ درصد از سرمایه گذاران اینترنتی کارگزار اینترنتی خودرا به خاطر هزینه کارمزد انتخاب می کنند . ۲۳ درصد از سرمایه گذاران کارگزاران اینترنتی رابه دلیل خدمات ارائه شده توسط آنها و۱۶ درصد به دلیل سهولت وسادگی استفاده،معامله با کارگزار اینترنتی را انتخاب می کنند .
۲-۲-۲۰-۱)کاربران بورس الکترونیک :
کاربرانی که با شبکه بورس الکترونیک در ارتباط هستند به دو دسته تقسیم می شوند :
۱- کاربران مستقیم : کاربرانی که بطور مستقیم باشبکه بورس در تعامل اند عبارتند از :
الف – سازمان بورس واوراق بهادار :مسول نظارت بر بازار سرمایه وسیاست گذاری در آن.
ب – شرکت بورس : مدیریت معاملات نمادهای ناشران فهرست شده .
ج – شرکت سپرده گذاری مرکزی وتسویه وجوه : مسئول انجام عملیات سپرده گذاری قبل از معامله وتسویه بعداز معامله .
د – بازارسازان : موجب افزایش نقد شوندگی سهام وکاهش هزینه های تراکنش می شود .
ه –کارگزار : واسط میان سهامداران وبورس برای انجام معامله .
و – حسابرسان : نظارت بر کیفیت وشفافیت در صورتهای مالی شرکت ناشر .
ی – پردازش کنندگان اطلاعات : داده ها رابااستفاده از فناوری به صورت قابل فهم در اختیارسر مایه گذاران قرار می دهند .
۲- کاربران غیر مستقیم : نهادها وسازمانهای خریدار ویا فروشنده .
۲-۲-۲۱)پیش نیازهای انجام معاملات الکترونیکی سهام :
علت بیان پیش نیازها انجام معاملات الکترونیکی سهام این است که بطور کامل این معاملات از طریق شبکه صورت می گیرد وهمه جوانب وابعادش به معنی دقیق الکترونیک است . پیش نیازهای دسته اول شامل عملیاتی که به ارتباط کارگزار ،سازمان بورس وبانک مربوط می شود که عبارتند از :
-هسته معاملات الکترونیکی .
- توانمند سازی سامانه سپرده گذاری مرکزی سازمان .
- برقراری ارتباط الکترونیکی بین واحد پایاپای وجوه وبانکها .
فرم در حال بارگذاری ...