-
- کاربرد نتایج تحقیق
مدیران شرکتها، سرمایه گذاران، محققین، پژوهشگران و دانشجویان از بهرهوران اصلی این پژوهش خواهند بود.
۱-۱۰-ساختارکلی تحقیق
در فصل اول کلیات تحقیق ارائه شد. مقدمه، بیان مسأله، اهمیت و ضرورت انجام تحقیق، قلمرو تحقیق، فرضیه ها و تعریف عملیاتی متغیرها، مورد بررسی قرار گرفت.
در فصل دوم ضمن بیان مقدمه، مفاهیم نظری تحقیق تشریح و تبیین می شود. در ادامه با مروری بر ادبیات تحقیق، پژوهشهایی که پیرامون موضوع تحقیق صورت گرفته است، مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل سوم ابتدا قلمرو زمانی تحقیق، فرضیه ها و متغیرهای تحقیق تشریح میگردد. سپس به بیان روش انجام تحقیق، جامعه و نمونه آماری پرداخته و درنهایت روش گردآوری اطلاعات و تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون سؤالات ارائه میگردد.
فصل چهارم به تجزیه و تحلیل نتایج اختصاص یافته است. چگونگی طبقه بندی اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها از طریق به کارگیری روشها و مدلهای آماری مورد استفاده، اشاره شده و در نهایت نتایج آزمون فرضیه ها ارائه می شود.
در فصل پنجم خلاصه تحقیق بیان می شود و نتیجه گیری و بررسی تطبیقی یافته ها ارائه میگردد. در پایان این بخش محدودیتهای تحقیق، پیشنهادها و زمینه های تحقیقات آتی ارائه می شود. پیوستهای تحقیق شامل اطلاعات استفاده شده، منابع مآخذ و سایر جداول پیوست ارائه می شود.
فصل دوم:
مبانی نظری و
پیشینه تحقیق
۲ـ ۱ـ مقدمه
تصمیم شرکت در مورد اینکه چه میزان سود میتواند به عنوان سود تقسیمی پرداخت شود و چه میزانی میتواند انباشته شود موضوع تصمیمگیری در مورد سیاست تقسیم سود میباشد. در عمل هر شرکتی سیاست تقسیم سود مربوط به خود را دارد. شرکتها از سود تقسیمی به عنوان مکانیزمی برای علامتدهی اطلاعات در مورد چشماندازهای رشد و ثبات شرکت به استفاده کنندگان بیرونی استفاده میکنند. برای تهیه گزارشهای مالی به روش نوین، سود به عنوان شاخصی از عملکرد شرکت موردتوجه قرار میگیرد. سودهای گذشته و الگوهای تقسیم سود پیشفرض، نقش مهمی را در اطلاعات فراهم شده به وسیله تغییر در سیاست تقسیم سود ایفا میکنند. هدفهای اصلی گزارشگری سود عبارتند از:
الف ـ استفاده از سود به عنوان معیار سنجش کارایی مدیریت،
ب ـ استفاده از سود تاریخی برای پیشبینی آینده شرکت و یا سود قابل تقسیم در آینده و
ج ـ استفاده از سود به عنوان معیاری برای سنجش میزان موفقیتهای شرکت در تحقق اهداف خود.
استاندارد مفاهیم حسابداری مالی شماره یک بر اساس این فرض قرار دارد که سودحسابداری معیار مناسبی از عملکرد شرکت است و میتوان برای پیشبینی جریانهای نقدی آینده از آن استفاده کرد. اگر سرمایه به کار گرفته شده در شرکت در سالهای پیاپی ثابت بماند، در این حالت میتوان برای تعیین کارایی از عدد سود استفاده کرد و میتوان سودهای جاری را با سودهای گذشته مقایسه کرد. شرکتهای تازه تاسیسی که برای بار اول متحمل زیان میشوند اما سود تقسیمی را کاهش نمیدهند، در حال بازیابی منافع مثبت هستند. در مقابل شرکتهای تازه تأسيس که سودهای تقسیمی را کاهش میدهند به گزارش کردن زیان ادامه میدهند. بنابرین، زیانهای پس از جریان مثبت درآمد و سود تقسیمی، شاخصی نامطمئن از درآمدهای آینده هستند.( اسکینر، ۲۰۱۰ )
مدیران سودهای شرکت را به منظور سرمایهگذاری مجدد و کاهش هزینه های تأمین مالی برای فرصتهای سرمایهگذاری به میزان معقول نگهداری میکنند، یا بخشی از آن را به عنوان سود تقسیمی اعلان میکنند، که توزیع سود منابع در دسترس برای سرمایهگذاری را کاهش میدهد. رویکرد سرمایهگذاری مجدد سود موجب رشد واحد اقتصادی، و رویکرد توزیع سود موجب جذب سهامداران بالقوه میشود.(ساواساوو، ۲۰۰۶ )
۲ـ ۲ـ مبانی نظری تحقیق
۲ـ ۲ـ ۱ـ هموارسازى سود
الگوهای سود و سودهای تقسیمی خصوصیات ارزشی شرکت را دارند و به وسیله بازار ارزشگذاری میشوند،. بنابرین بر سیاستهای تصمیمگیری مدیریت تاثیر میگذارند. بخصوص زمانی که این الگوها تجزیه میشوند. به نظر میرسد الگوهای افزایش سود و سود تقسیمی با پاداشهای بیشتر بازارمرتبط است. تمرکز مدیران بر ثابت نگه داشتن یا افزایش سودها، صرف نظر از سودهای غیرمنتظره در رابطه با هموارسازی سودهای تقسیمی است و در انحراف از سیاستهای تقسیم سود ایجاد شده تردید دارند. با توجه به اینکه مدیران متمایل به تجزیه تعهدات در دست اجرا به صورت توزیعهای منظم سود هستند، کاهش در سود تقسیمی نشانهای قابل اتکا است از اینکه مدیران انتظار دارند سودآوری شرکت کاهش یابد ( دی آنجلو، ۱۹۹۲ )
با توجه به اینکه مدیران علاقهمند به اجتناب از کاهش سود تقسیمی در رابطه با سودهای تاریخی هستند، بنابرین، اولاً کاهش در سود تقسیمی نیازمند اطلاعات بیشتری در رابطه باسودهای آینده با بهره گرفتن از جریان درآمدها و سودهای تاریخی است و ثانیاًً در حالتی که انتظارمیرود مشکلات مربوط به سود موقتی نبوده و ادامه داشته باشد، وقفه در تقسیم سود تنها زمانی تعهد میشود که کاهش در سودها ناچیز باشد.
( جاس، ۲۰۰۴ )
شناسایی درآمدهای ناچیز یا زیان، منبع عدم تقارن اطلاعاتی است و این موضوع نقش سودهای تقسیمی را در توصیف سودهای آینده پررنگتر میسازد. تغییرات سیاست تقسیم سود زمانی که هزینه پرداخت سود بالا باشد، منبع اطلاعاتی بهتری است زیرا سودهای تقسیمی پرداختی برای بعضی از شرکتها خیلی هزینهبر است تأکید اصلی بر اثبات تاثیر درآمد منفی بر روی تصمیم پرداخت سود و اطلاعات تجربی ایجاد شده به وسیله کاهش در سود تقسیمی مربوط به درآمدهای آینده است. در مواجهه با کاهش درآمد، توانایی درآمدهای جاری برای نشان دادن درآمدهای آینده تنها به کیفیت سود بستگی ندارد، بلکه با به کارگیری آن میتوان، ( ۱) سیاست تقسیم سود و ( ۲) یکنواختی شرکت در ایجاد درآمدهای مثبت و توزیع آن ها به شکل سود نقدی، را بررسی کرد. به دلیل اینکه مدیران مایل به تقسیم سود مربوط به درآمدهای قبلی هستند، احتمال کاهش سود احتمالا مرتبط با مشکلات درآمدی مورد انتظار است، و به این معنی است که، انتظار میرود اهمیت کاهش درآمدهای اضافی محتوای اطلاعاتی بیشتری در توصیف احتمال کاهش پرداخت سود تقسیمی قبل از کاهش درآمدها داشته باشد.