که پارامترهای آن به شرح زیر می باشند:
IL(investment level) = میزان سرمایه گذاری شرکت
=TAi,t=1 کل دارایی های شرکت درابتدای دوره.
متغیرهای کنترلی:
با توجه به تحقیقات قبلی صورت گرفته در پژوهش حاضر، ExtCash ،CF ، MB، Size،ROA و State در هر یک از سال های پژوهش به عنوان متغیر های کنترلی استفاده شده است که نحوه ی محاسبه آن ها به شرح ذیل میباشد:
۱- ExtCash : خالص وجه نقد حاصل از تامین مالی طی دوره تقسیم بر جمع دارایی ها. خالص وجه نقد حاصل از تامین مالی از صورتجریان وجوه نقد به دست می آید.
NCFF/TA=ExtCash
Net cash flows from financing= خالص وجه نقد حاصل از تامین مالی
=TAکل داراییها
۲-CF: خالص وجه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی طی دوره تقسیم بر جمع دارایی ها. خالص وجه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی از صورت جریان وجوه نقد به دست می آید.
CF=NCFOA/TA
Net cash flows from operating activities= خالص وجه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی
=TA جمع دارایی ها
۳-MB: نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام.
MB=Market Value/Book value of equity
=Market Value ارزش بازار
Book value of equity= ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام
۴- Size: اندازه شرکت که از طریق لگاریتم طبیعی جمع دارایی های شرکت به دست می آید.
Sizeit=Ln(TAit)
۵- ROA: بازده دارایی های شرکت که از طریق نسبت سود خالص به جمع دارایی ها به دست
می آید.
ROA=NI/TA
=NI(Net Income)سود خالص
=TA جمع دارایی ها
۶- اهرم مالی: این متغیر از طریق نسبت کل بدهیها به کل دارایی ها در پایان سال محاسبه می شود.
Levit=TLit/TAit
۷-State: متغیری ساختگی است اگر شرکت دارای مالکیت دولتی باشد ۱ میگیرد و در غیر این صورت صفر میگیرد.
۱-۱۱ ساختار تحقیق
این پژوهش مشتمل بر پنج فصل بوده که قبل از شروع هر فصل، ابتدا مقدمهای در رابطه با آن فصل و موارد ذکر شده در آن ذکر میگردد. در نهایت به موضوع اصلی هر فصل پرداخته می شود. با مقدمهای کلی در رابطه با موضوع پژوهش، بحث را آغاز نموده سپس اهمیت موضوع و هدف انجام پژوهش به صورت مختصری شرح داده شده و همچنین به روش شناسی پژوهش اشاره شده است. در ادامه به ذکر قلمرو پژوهش از دو جنبه مکانی و زمانی به تشریح آن پرداخته و در پایان محدودیتها و موانع پژوهش ذکر شدهاند در فصل دوم به بیان نظری پژوهش و ادبیات آن اختصاص یافته، اشکال بازارهای سرمایه و تئوریهای مطرح شده در زمینهی پژوهش مطرح شده و پژوهشهای انجام شده را بیان میکنیم. در فصل سوم به بیان متدلوژی پژوهش پرداخته شد و با مقدمهای در رابطه با این فصل همچون روشهای علمی پژوهش و ابزار آن، که شامل؛ گردآوری اطلاعات، جامعه آماری پژوهش، روشهای انتخاب نمونه میباشد، پرداختهایم سپس در ادامه روشهای انجام آزمون را شرح داده، و در نهایت آزمونهای آماری مورد استفاده در این پژوهش معرفی شدهاند. در فصل چهارم به تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های پژوهش اختصاص دارد. در این قسمت ابتدا یافته های پژوهش به صورت جداولی جداگانه بیان شدهاند، سپس در ادامه تحلیل تفصیلی نتایج ارائه شده، و در نهایت اعتبار آنان سنجیده می شود؛ و در فصل آخر به بیان نتایج و ارائه پیشنهادهای پژوهشگر اختصاص یافته و محدودیتهای پژوهش مورد تحلیل واقع میشوند. بخش آخر شامل معرفی منابع و مآخذ و نگارههای مورد استفاده پژوهش و ارائه چکیدهای از پژوهش به زبان انگلیسی میباشد.
۱-۱۲ خلاصه فصل
این فصل در ابتدا با مقدمه ای در خصوص موضوع پژوهش شروع گردیده سپس به تعریف موضوع و بیان مسئله پرداخته شده همچنین ضرورت های خاص انجام پژوهش حاضر بیان گردیده و بعد از آن سؤال اصلی تحقیق تحت عنوان« تاثیر سود تقسیمی بر سرمایه گذاری چگونه است» ارائه شده اهداف تحقیق نیز که شامل دو دسته اهداف ۱-علمی ۲- کاربردی بوده تشریح گردیده است فرضیه های اصلی مورد اشاره واقع شده همچنین عناوین سایر موارد مطروحه عبارتند از:
نوآوری تحقیق، روش شناسی تحقیق، روش های گردآوری داده های تحقیق، روش تجزیه و تحلیل اطلاعات، جامعه و نمونه آماری که شامل (قلمرو موضوعی، مکانی و زمانی) در نهایت در فصل مورد بحث رابطه بین متغیرهای مستقل، وابسته و کنترلی تبیین گردید و در قسمت آخر فصل نیز ساختار تحقیق تشریح شده است.
فصل دوم؛
ادبیات، چارچوب نظری و مروری بر پژوهش های مربوط
۲-۱ مقدمه
چهارچوب نظری[۲۰]: مبنایی است که فرد پژوهشگر بر اساس آن درباره روابط بین عواملی که در ایجاد مسئله مهم تشخیص داده شدهاند نظریه پردازی میکنند. این نظریه می تواند ضرورتاً سخن پژوهشگر نباشد و گاهی به طور منطقی از نتایج تحقیقات قبلی پیرامون مسئله نشأت گیرد.
ترکیب باورهای منطقی فرد پژوهشگر و تحقیقات مرتبط منتشر شده با مسئله تحقیق در ایجاد مبنایی برای بررسی موضوع تحقیق نقش محوری دارد. به طور کلی چارچوب نظری پایهای است که تمام تحقیق بر روی آن تکیه می کند.
این فصل از پنج گفتار تشکیل شـده است. در گـفتار اول به موضـوع سـرمایه گذاری و میزان سرمایه گذاری پرداخته می شود در گفتار دوم به توضیح سود تقسیمی خواهیم پرداخت و در گفتار سوم به توضیح و بیان جریانهای نقدی خواهیم پرداخت و در گفتار چهارم نیز به توضیحاتی در مورد روابط سرمایه گذاری، جریانهای نقدی و سود تقسیمی در شرایط کمبود و نوسانات جریانت نقدی خواهیم پرداخت و در نهایت در گفتار آخر به مطالعات و تحقیقات داخلی و خارجی که در خصوص موضوع
صورت گرفته پرداخته می شود. در این رابطه علاوه بر کتابهای مالی، از مقالات، پایان نامه ها و تحقیقات متعددی که به بررسی موضوع پرداختهاند استفاده خواهد شد.
گفتار اول: سرمایه گذاری و میزان سرمایه گذاری [۲۱]
۲-۱-۱ سرمایه گذاری