« دانلود مقالات و پایان نامه ها درباره آسیب شناسی نقش ... | پایان نامه ارشد : راهنمای نگارش مقاله با موضوع وضعیت راههای اصفهان در عصر ... » |
راهنمایی
ابتدایی
جمع
۵۲۳۲
۹۷۰۱۱
۱۱۸۹۳
۱۱۹۸۵
۱۴۴۴۲۵
۱۱۷۱۴
۲۲۲۵۰۵
۱۴۰۲۶۱
۱۴۱۲۶۶
۷۸۶۲۹۲
مرد و زن
مأخذ: مرکز آمار ایران(۱۳۹۰)
۳ – ۹ - ویژگیهای اقتصادی شهر کرمانشاه
ویژگیهای اقتصادی هر منطقه حاصل برخورد معیشتی محیطهای اجتماعی و طبیعی با یکدیگر است. توانهای محیط طبیعی به تناسب تنوع خود، محیطهای اقتصادی متفاوتی را به وجود میآورند. این محیطها و توانهای متفاوت اقتصادی نیوری خلاقیت و ابتکار انسان را متحول ساخته و باعث تبدیل شدن توانهای بالقوه منطقه به توانهای بالفعل می شود(مختاری، ۱۳۸۲: ۸۱). اساس اقتصاد کرمانشاه بر کشاورزی، دامداری و صنایع استوار است. کرمانشاه از دیرباز به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و نیاز اهالی به لوازم و مواد اولیه زیستن مرکز صنایع دستی بوده است. و در بین مردم بومی، افرادی مستعد و ماهر در هر رشته پرورش یافتهاند. به دلیل رونق اقتصادی در بخشهای کشاورزی، صنایع، دامداری و صنایعدستی و نیز به جهت موقعیت ارتباطی کرمانشاه در کشور، این شهرستان مرکز ثقل مبادلات داخلی به ویژه با استانهای هم جوار محسوب می شود. به همین دلیل در زمینه صادرات کالاهایی همچون غلات، قالی، گلیم، پوست، پشم، روغن حیوانی، گیوه و بعضی کالاهای صنعتی مانند سیمان و نفت تصفیه شده نقش مهمی را ایفا می کند(نگاهی کوتاه به شهرستان کرمانشاه، ۱۳۸۷: ۲).
۳ – ۹ – ۱ - زراعت و باغداری
کشاورزی و دامداری کرمانشاه، با توجه به شرایط مناسب طبیعی(تنوع در طبیعت و در پی آن تنوع آبوهوایی) و به علت داشتن خاک مرغوب، دشتهای حاصلخیز، رودخانهها و سرابهای پرآب و دائمی یکی از قطبهای کشاورزی ایران است. محصولات کشاورزی کرمانشاه عبارتند از: گندم، جو، بنشن، ترهبار، گیاهان علوفهای، بادام، گردو، هلو، زردآلو، انگو و دانه های روغنی(شهام، ۱۳۸۴: ۱۴۱). میزان اراضی کشاورزی شهرستان ۲۷۳ هکتار است. از این میزان ۵۸ هزار هکتار آن آبی و بقیه دیمی است. اراضی کشاورزی شهرستان کرمانشاه از نظر درجهبندی به درجه یک و دو محسوب میشوند که شامل دشتهای موصوف علاوه بر رودخانهها به وسیله سراب نیلوفر، یاوری، سرابله، خضر زنده، کاشنبه، سبز علی، خضرالیاس، و چندین چشمه پرآب و قنات مشروب میشوند. سطح زیر کشت باغات این شهرستان ۵۶ هزار هکتار است که از درختان انگور، سیب، انار و انجیر تشکیل شده است(صفرآبادی، ۱۳۸۸: ۱۱۵).
۳ – ۱۰ - زیرساختها
۳ – ۱۰ – ۱ - راه و دسترسیها
یکی از مهمترین خدمات و امکانات مورد نیاز هر منطقه برای توسعه در بخش گردشگری و اکوتوریسم داشتن امکانات مناسب دسترسی میباشد. از آنجا که در بحث اکوتوریسم هدف ما به طور عمده معطوف به جاذبههای طبیعی است بنابراین چگونگی دسترسی به جاذبههای طبیعی از لحاظ بعد مکانی و زمانی بسیار حائز اهمیت است. شبکه راه ها به عنوان شریان حیات اقتصادی از عوامل مهم زیر بنایی توسعه اقصادی – اجتماعی به شمار میرود چرا که با گسترده شدن راه ها فواصل شهرها و مناطق مختلف راحتتر شده و با بالا رفتن کیفیت راه ها سرعت رفت و آمد افزایش یافته و هزینه های آن ارزانتر خواهد شد. شبکه ارتباطی استان کرمانشاه با توجه به نقش خدماتی به دلیل قرارگیری در مرکز فعالیتهای استان ایلام، کردستان، لرستان و همدان و نیز محور ارتباطی تهران – بغداد و هم چنین امتداد محور آذربایجان – خوزستان از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد(صفرآبادی، ۱۳۸۸: ۱۱۷).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳ – ۱۰ – ۱ – ۱ - راههای ارتباطی شهر کرمانشاه
مسیرهای دسترسی یه این منطقه عبارتند از: راه اصلی کرمانشاه به همدان به سوی شرق به طول ۱۸۹ کیلومتر، راه اصلی کرمانشاه به اسلام آبادغرب به سوی جنوبغرب به طول ۶۵ کیلومتر(نگاهی کوتاه به شهر کرمانشاه، ۱۳۸۷: ۳).
راه ارتباطی کرمانشاه – همدان – تهران: این راه یکی از شریانهای اصلی استان کرمانشاه است زیر کرمانشاه را به مرکز و پایتخت کشور وصل می کند و امروزه شاهد تبدیل شدن این راه به بزرگراه هستیم. و در واقع بزگراه کربلا جهت زیارت قبر امام حسین(ع) از این مسیر میگذرد و این امر از جهات مختلف برای منطقه و کل استان کرمانشاه حائز اهمیت است.
راه ارتباطی کرمانشاه – سنندج: طول این راه ۱۳۵ کیلومتر و شهرهای کرمانشاه، کامیاران، سنندج را به هم وصل می کند و یکی از راههای پرتراکم استان است. زیرا راه ارتباطی غرب و شمال غرب کشور با جنوب کشور است.
راه ارتباطی کرمانشاه – ایلام: این راه از شهر اسلام آباد غرب گذشته و بعد از آن به استان ایلام شهرهای مجاور آن وصل می شود.
راه ارتباطی کرمانشاه – خرم آباد: این راه از شهر هرسین عبور کرده و با استان لرستان میپیوندد.
۳ – ۱۱ - نگاهی به جاذبههای اکوتوریستی شهر کرمانشاه
برای جلب و جذب گردشگران به کشورها و مناطق با انگیزه های مختلف، وجود جاذبهها الزامی است. بدون جاذبه، به سرمایه گذاری در این صنعت نمی توان چندان امیدوار بود. از این رو جاذبه عنصر اولیه و رکن اصلی صنعت گردشگری است (موحد، ۱۳۸۶: ۷۳). شهر کرمانشاه به لحاظ جاذبههای گردشگری و خصوصا طبیعتگردی یا اکوتوریسم در زمره شهرهای جاذب گردشگری میباشد. کرمانشاه، از طبیعتی بکر و دست نخورده بهرهمند است و از این رو می تواند بستر مناسبی برای سودآوری در بخش اکوتوریسم را فراهم نماید. برخورداری از گونه های متنوع زیستی و اقلیمی با زیستگاههای منحصر به فرد کوهستانی، جنگلی، رودخانهها و سرابها، دشتهای هموار در کنار گونه های جانوری و گیاهی توان بالایی را در زمینه طبیعتگردی به شهر کرمانشاه ارزانی داشته است و در صورت مدیریت صحیح میتوان از جاذبههای گردشگری در سطح شهر در جهت جذب گردشگران کمک فراوانی جست. در ادامه نگاهی مختصر به مهمترین جاذبههای اکوتوریستی در شهر کرمانشاه خواهیم داشت.
۳– ۱۲ – جاذبههای اکوتوریستی شهر کرمانشاه
۳ – ۱۲ – ۱ - کوهها
استان کرمانشاه منطقهای است نیمه کوهستانی که بخشی از سلسله جبال عظیم زاگرس قسمت عمده این استان را پوشانیده است. تنها در بخشهایی از دامنههای کم شیب این کوهستان یا درههای عریض، زمینهای کم ارتفاع و جلگههای آبرفتی مشاهده می شود. به طور کلی ناهمواریهای استان کرمانشاه از لحاظ ساختاری و شکل ظاهری زمین به سه گروه کوه، دشت و تپه ماهور تقسیم می شود. کوههای استان جز رشته کوه طولانی زاگرساند و برخلاف کوههای کردستان که دارای شکل معینی نیستند، کوههای استان کرمانشاه موازی یکدیگر و تقریباً در جهت شمالغربی به جنوبشرقی قرار گرفتهاند. برخی از این کوهها نسبت به خطوط مرزی به طور مایل قرار گرفته و در نتیجه درههای آنها تا خاک عراق امتداد داشته است. در زیر به مهمترین کوهای شهر کرمانشاه پرداخته می شود.
۳– ۱۲ – ۱ – ۱ - پرآو
رشته کوه پرآو در حقیقت امتداد ارتفاعات الوند است که با جهت شمالغربی به طرف کوههای طاق بستان پیش میرود و پس از طاق بستان به طرف کردستان متمایل میگردد. این ارتفاعات سنگی و غیر مشجر بوده و دارای معابر محدود است. کوه بیستون بلندترین کوه این رشته کوه میباشد. طول رشته کوه پراو از شمال غربی تا جنوبشرقی ۶۲ کیلومتر و عرض آن از شمال به جنوب در پهنترین نقاط به ۲۶ کیلومتر میرسد (میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه، ۱۳۸۱: ۶). امروزه اغلب کانونهای تفرجگاهی در مناطق کوهستانی مستقر شدهاند زیرا اکوسیستمهای کوهستانی تفاوتهای اکولوژیکی را در جهت عمودی و در سطح محلی به وضوح نشان می دهند. کوهستانها به دلیل جزیرهای بودن و دشواری دسترسی، از نظر ذخایر ژنتیکی بسیار غنی هستند و به جزیره تنوع زیستی معروف شدهاند. این کوه به دلیل دشواری دسترسی و هم چنین وجود درهها می تواند برای گردشگران خصوصا آنهایی که به ورزشهای هیجانی و ریسکپذیر علاقه دارند مورد توجه قرار گیرد.
۳– ۱۲ – ۱ – ۲ - بیستون
کوه بیستون در شمال و شرق شهر کرمانشاه قرار دارد و پس از طاقبستان به سوی کردستان امتداد مییابد. این کوه در ادوار مختلف به اسامی بغستان ، بگستان و بیستون نامیده شده و امروزه نیز به بیستون معروف است. بیستون در کنار شاهراه جاده باستانی ابریشم و در محل تلاقی راه های مغرب ایران قرار گرفته است. این ارتفاعات سنگی و غیرمشجر بوده و دارای معابر محدود است که امتداد آنها تا رود سیمره ادامه دارد. این رشته ارتفاعات از کوههای متعددی تشکیل یافته و بلندترین قله آن کوه شیخ علیخان به ارتفاع ۳۳۵۷ متر است. ژرفترین غار خاورمیانه به عمق ۵۷۲ متر به نام غار بیستون یا پراو، در دامنه جنوبی این کوه واقع شده است. بهترین مسیر صعود به قله کوه شیخ علیخان، از تنگ کنشت به روستای مانگهلات و از آنجا ابتدا به سوی شرق و سپس به سوی جنوب تا قله، طی میشود. کتیبهای از زمان هخامنشیان در کوهپایه بیستون و حجاریهای داخل آن از زمان ساسانیان در طاقبستان باقی مانده است. این کوه از قابلیت های اکوتوریسمی و ژئوتوریسمی بالایی برخوردار است. از جمله جاذبههای آن میتوان به گردشگری ورزشی شامل کوهنوردی، صخرهنوردی، کایتسواری، وجود اشکال کارستی مانند دولین، اووالائ لاپیه در ارتفاعات منطقه برای مطالعات علمی و گردشگری ماجراجویانه و اعتدال آب و هوایی اشاره نمود (انتظاری و آقایی پور، ۱۳۹۳: ۸۰). .
۳– ۱۲ – ۱ – ۳ - سفید کوه
این رشته کوه در۱۰ کیلومتری جنوب شهر کرمانشاه قرار گرفته و به طرف لرستان امتداد دارد. بلندترین قله این کوه ۲۸۰۵ متر ارتفاع دارد و اکثر اوقات پوشیده از برف است. خطالرأس کوه سفید مرز طبیعی بین منطقه درود فرامان و سر فیروز آباد ماهیدشت است. این کوه همانند کوههای دالاهو، پراو و شاهو جزء زاگرس مرتفع میباشد. ریزابههای دامنه شمالی این کوه به رودخانه قرهسو و ریزابههای دامنه جنوبی آن به رودخانه مرگ میریزد.
۳– ۱۲ – ۲ - دشتها
بیشتر مناطق استان کرمانشاه کوهستانی است و همین کوهستانی بودن موجب شده که شکستها و چالههای ساختمانی اولیه غالباً دشتهای این ناحیه را به وجود آورد. در فواصل کوهها که گاهی پهناور و گاهی کم عرض و باریک میباشند. دشتهای متعددی شکل گرفته که از مواد آبرفتی انباشته شده است. دشتهای اصلی واقع در شهر کرمانشاه عبارتند از :
۱) دشت واقع بین صحنه وکرمانشاه (بیستون)
فرم در حال بارگذاری ...