« منابع کارشناسی ارشد در مورد طراحی اکو پارک ( ... | منابع کارشناسی ارشد در مورد : بررسی-وضعیت-معاملات-شخص-ورشکسته-درحقوق-آمریکا-با-تطبیق-در-حقوق-ایران- ... » |
۸۸۸/۰
۸۷۴/۰
۸۷۹/۰
۵-۶-۳ طول مدتِ سکونت(عامل زمان)
طول مدتِ سکونت را در قالب یک سؤال(چه مدت در پرند/ نسیمشهر ساکن بودهاید؟ زیر۱سال/ ۱ تا ۳ سال/ ۳ تا ۵ سال/ ۵ تا ۷ سال/ بیش از ۷ سال) سنجیدیم. این گویه با طیف پاسخ ۵ قسمتی(خیلیکم، کم، متوسط، زیاد، خیلیزیاد) مورد سنجش قرار میگیرد که به ترتیب نمره ۱ تا ۵ به آن اختصاص مییابد.
سطح سنجش این متغیر ترتیبی میباشد.
۶-۶-۳ ویژگیهای فردی
به این متغیر در قالب سئوالات زمینهای پرسشنامه(جنسیت، سن، وضعیتتأهل، وضعیت اشتغال، شغل دقیق افراد در صورتِ شاغل بودن، قومیت، شیوه تصرف واحد مسکونی) پرداخته می شود.
شغل دقیق افراد در صورتِ شاغل بودن از آنها در پرسشنامه به صورت سئوال باز پرسیده شده و سپس در قالب مشاغل(فرهنگی، فنی، اداری، نظامی، کشاورزی و باغداری، بازاری و مغازهداری، کارگری، خدماتی، مشاغل رده بالا) طبقه بندی شده است(امینی،۱۱۸:۱۳۸۵).
۷-۳ پایایی[۷۹] و اعتبار[۸۰]
پایایی و اعتبار از بحثهای عمده در تحقیقات علوم انسانی است و این امر از آنجا ناشی می شود که اکثر پدیده های انسانی را نمی توان به صورت مستقیم مورد مطالعه قرار داد، بلکه باید آنها را به طور غیرمستقیم و از طریق معرفها و شاخص های آنها سنجید.
“اگر شخص اعتبار داده های خود را نداند، نمیتواند نسبت به آنچه که بدست آورده است و نتیجه گیریهایش زیاد مطمئن باشد"(ساروخانی،۱۴۶:۱۳۷۷).
۱-۷-۳ پایایی
“منظور از پایایی این است که ببینیم آیا ابزار سنجش دارای ویژگی تکرارپذیری هست؟ یعنی در صورت تکرار عملیات تحقیق، آیا میتوان به نتایجی مشابه رسید؟ به بیان دیگر اگر خصیصه مورد نظر را با همان روش و تحت شرایط مشابه بیش از یکبار اندازه گیری کنیم، تا چه حد نتایج مشابه خواهند بود"(ساروخانی،۱۴۶:۱۳۷۷).
“همچنین این واژه بیانگر جنبه صوری دقت است و مراد از آن طرح این سئوال است که آیا در ثبت و ضبط اندازه های آنچه که باید اندازه گیری شود، دقت لازم به کار رفته است یا نه” (اتسلندر،۱۳۷۱: ۴۰). “منظور از اعتماد علمی حصول نتایج مشابه در تکرار اعمال قبلی است” (ساروخانی،۱۴۶:۱۳۷۷).
برای سنجش پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده کردیم. نتایج بدست آمده همبستگی داشته و پایایی ابزار سنجش مورد تایید قرار گرفت(نتیجه هر گویه به صورت جداگانه به منظور جلوگیری از تکرار، در جداول پیشین ذکر گردید).
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول ۵- ۳ میزان آلفای محاسبه شده برای هر متغیر تحقیق (که در قالب طیف لیکرت بررسی شده است)
متغیرهای تحقیق(که به صورت طیف لیکرت بررسی شده اند)
میزان آلفا برای هر متغیر
حستعلقمکانی
۸۵۳/۰
سرمایهاجتماعی
۸۵۶/۰
ویژگیهای فضایی و کالبدی
۸۸۸/۰
۲-۷-۳ اعتبار
“بررسی اعتبار یک تحقیق به این سؤال بازمیگردد که آیا همان چیزی را اندازه گیری میکنیم که قصد اندازهگیری آن را داشتهایم یا خیر؟ اعتبار یک تحقیق زمانی کامل است که بین مفهومی که قرار است اندازه گیری شود و معرفهای آن تطابق و تناظر کامل وجود داشته باشد. بدیهی است که هر چه مفهوم مورد نظر انتزاعیتر باشد، برقراری تطابق و تناظر بین آن و معرفهایش مشکلتر خواهد بود و بحث اعتبار جدیتر می شود"(ساروخانی،۱۴۷:۱۳۷۷). در تحقیق حاضر از اعتبار صوری[۸۱]، به منظور بررسی اعتبار ابزار اندازه گیری تحقیق(پرسشنامه و سئوالات راهنمای بحث گروهی متمرکز) از طریق مراجعه به متخصصان(اساتید و تعدادی از کارشناسان علوماجتماعی) بهره گرفته شده است.
فصل ۴
یافتههای تحقیق
۱-۴ مقدمه
در این فصل، ابتدا مختصری به نمونههای مورد مطالعه(شهرجدیدپرند به عنوان اسکان رسمی) و (نسیمشهر به عنوان اسکان غیررسمی) اشاره می شود و سپس به تجزیه و تحلیل داده های حاصل از روش پیمایش و بحث گروهی متمرکز پرداخته می شود.
این فصل از ۲ بخش تشکیل شده است. در بخش اول، به تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از طریق پرسشنامه پرداخته می شود که از ۳ قسمت عمده تشکیل شده است. در قسمت اول تحلیل توصیفی از داده ها ارائه می شود. در قسمت دوم فرضیه های تحقیق به آزمون گذاشته میشوند (داده های گردآوری شده پس از کدگذاری به کامپیوتر وارد و برای تحلیل استنباطی و آزمون فرضیه ها نیز از نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ استفاده شده است. در هر کدام از فرضیه ها به تناسب سطوح متغیرهای مستقل و وابسته از آزمون مرتبط با آن استفاده گردیده است). در قسمت سوم به مقایسه آمار و آزمونهای بین شهرجدیدپرند(اسکان رسمی) و نسیمشهر(اسکان غیررسمی) پرداخته می شود.
در بخش دوم، نتایج کیفی حاصل از بحث گروهی متمرکز(FGD) از طریق استخراج مضامین مرتبط با هر فرضیه و در جهت پاسخ به سئوالات مطرح شده در راهنمای بحث، به منظور درک و تبیین بیشتر نتایج - به عنوان روش تکمیلی پس از انجام پیمایش- مطرح میشوند.
۲-۴ شرح نمونههای موردِ مطالعه
شهرجدیدپرند- اسکان رسمی- در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری جنوب غربی استان تهران قرار گرفته است. این شهر در جنوبیترین حد حریم جنوب تهران استقرار یافته است. شهرجدیدپرند از شمال به ارتفاعات تخترستم، از جنوب به مسیل رودشور، از سمت شرق به اراضی فرودگاه بین المللی امامخمینی، و از سمت غرب و شمال غرب نیز به اراضی باز و بایری که بخش عمده آن تحت تملک شهرجدیدپرند میباشد، محدود میگردد که قابلیت توسعه های آتی در افقهای دورتر را فراهم می آورد. این شهر از شمال شرقی نیز با محدودیت اراضی رباط کریم و پرندک مواجه است، لذا در عمل مهمترین جهت توسعه آن در راستای شمال غربی و در فراسوی مرز شهرستان شهریار میباشد(طرح بازنگری توسعه و عمران شهرجدیدپرند، مصوب۱۳۸۴). شهرجدیدپرند در ۵ فاز مسکونی و ۲ فاز صنعتی به منظور اسکان بخشی از جمعیت سرریز شده حوزه جنوب غرب تهران با مساحت تقریبی ۱۷۰۰۰ هکتار به وجود آمده است.
جمعیت شهرجدیدپرند بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰ برابر ۲۸۷۳۳ نفر (۸۱۰۷ خانوار) است. اما با توجه به واگذاریهای گسترده مسکن از سال ۱۳۹۰ در شهرجدیدپرند، جمعیت وضع موجود پرند بر اساس داده های دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سال ۱۳۹۳ برابر ۹۲۱۵۳ نفر میباشد(که حجم نمونه تحقیق بر اساس جمعیت سال ۱۳۹۳ در شهرجدیدپرند محاسبه شده است).
جدول زیر تحولات جمعیت در شهرجدیدپرند را بین سالهای ۱۳۹۳- ۱۳۸۵(مقاطع سرشماریهای عمومی و داده های دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات) نشان میدهد.
جدول ۱- ۴ تحولات جمعیت در شهر جدید پرند(۱۳۹۳- ۱۳۸۵)
فرم در حال بارگذاری ...